Herman: Gradsko vijeće može raspravljati o "Parkovima"

Objavljeno: 19.01.2011. 10:26

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Nakon što su gradski vijećnici SDP-a i HNS-a te nezavisni vijećnik Robert Podolnjak najavili da će podnijeti zahtjev za sazivanje izvanredne sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se trebalo raspravljati o stanju u "Parkovima" i drugim gradskim komunalnim tvrtkama, oglasio se predsjednik Gradskog vijeća Ivan Herman.

Herman ističe da rasprava o komunalnim tvrtkama nije zakonska obveza Gradskog vijeća, ali da on smatra da Gradsko vijeće o tome može raspravljati. Istaknuo je međutim da za to nije potrebna izvanredna sjednica nego da se ta točka može uvrstiti i u dnevni red redovne sjednice.

- Osobno smatram da je dobro raspravljati o poslovanju "Parkova" i mi možemo na dnevni red redovne sjednice staviti tu točku dnevnog reda. Nema nikakve potrebe sazivati izvanrednu sjednicu vijeća. O poslovanju ostalih gradskih poduzeća možemo također raspravljati ali tek kada se obavi završni godišnji obračun i kad dobijemo izvješća uprava, odnosno nadzornih odbora. To bi moglo biti tijekom ožujka - ističe dr. Herman u svom priopćenju.

Komentari