grad varaždinske toplice

Foto - Topličanci Iva, Matej i Marko ostvarili zavidan broj uspona na utrci 24 sata Ivančice

Objavljeno: 26.04.2024. 08:37

Zadnja izmjena: 26.04.2024. 08:37

Na utrci 24 sata Ivančice, jednoj od najekstremnijih utrka takve vrste u Hrvatskoj, održanoj 12. i 13. travnja, sudjelovalo je čak 255 planinara, atletičara, rekreativaca i zaljubljenika u prirodu, među kojima je i troje mladih Topličanaca – Marko Nofta (14), Matej Hokman (14) i Iva Plišo (15).

Rekord ovogodišnje utrke postavio je Slovenac Ivi Hrastovec koji se u 24 sata na Ivančicu popeo čak 19 puta, no velike uspjehe postigli su i mladi sugovornici iz Varaždinskih Toplica. Naime, Marko se u 24 sata na Ivančicu popeo osam puta, i to po stazi Konj. Član je kluba SRD Sjeverozapad 315. Vrlo uspješan bio je i 14-godišnji Matej koji je osvojio titulu najmlađeg sudionika s najviše uspona; popeo se čak deset puta po Konju. Član je kluba BK Maraton Beciklin iz Novog Marofa. U ovoj ekstremnoj utrci okušala se i Iva koja je utrku završila s pet uspona po stazi Pionir.

Osim nje, iduće godine u utrci ponovno planiraju sudjelovati i Marko i Matej te oboriti vlastite rekorde. Hrabru trojku u srijedu je u prostorima Grada primila gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Čestitam Ivi, Mateju i Marku na odvažnosti i na lijepom uspjehu. Utrka 24 sata Ivančice zaista je veliki sportski izazov, zato im svaka čast na ostvarenim uspjesima, pogotovo ako uzmemo u obzir njihove godine – poručila je.

Komentari