Općina Trnovec Bartolovečki

Foto - Osam dječjih ekipa odmjerilo snage na seoskim igrama 'Kak su se naši dedek i babica igrali' 

Objavljeno: 05.05.2024. 15:58

Zadnja izmjena: 05.05.2024. 16:02

Na ovogodišnjim dječjim seoskim igarama 'Kak su se naši dedek i babica igrali', koje je organizirao KUD MAK uz podršku Općine Trnovec Bartolovečki petu godinu zaredom, sudjelovalo je osam ekipa s područja Varaždinske županije i to tri ekipe KUD-a 'Mak' Trnovec, po dvije ekipe KUD-a Martijanec i dječjeg vrtića ZEKO te ekipa CTK Varaždin.

Prvo mjesto osvojio je KUD 'Mak' Trnovec 3, drugi je bio KUD 'Mak' Trnovec 2, a treće mjesto osvojila je ekipa Martijanec 2, te su za to primili pehare, a svi članovi ekipa primili su i medalje, izvijestili su iz Općine Trnovec Bartolovečki.

- Organizacijom ove manifestacije obogaćuje se kulturni život Općine Trnovec Bartolovečki i Varaždinske županije. Također potiče se razmjena iskustva i znanja među osobama, posebno djecom, iz različitih krajeva Lijepe naše i šire, uz razvijanje poštovanja i prihvaćanja različitosti. Poučavanjem djece i mladih o važnosti poštivanja svoje prošlosti i prenošenja baštine na nove naraštaje, možemo biti sigurni da će tradicija i baština predaka zauvijek ostati tinjajući plamen u budućnosti – istaknula je općinska načelnica Verica Vitković.

Komentari