svečana sjednica

Foto - Vitković: 'Kreće izgradnja vrtića', Stričak: 'Uštedjeli ste dva milijuna'

Vitković je pritom najavila i nove projekte u nadolazećem razdoblju poput modernizacije javne rasvjete na području cijele općine, natječaja za sanaciju još dviju prometnica, kao i sanaciju parkirališnog prostora kod groblja u Bartolovcu. Ipak, istaknula je, cilj su veća ulaganja u demografiju...
Objavljeno: 24.04.2024. 18:31

Zadnja izmjena: 24.04.2024. 19:44

Foto: Lidija Filipović

Općina Trnovec Bartolovečki ovih dana obilježava svoj dan, a tim je povodom danas održana svečana sjednica na kojoj se načelnica Općine Verica Vitković, između ostalog, osvrnula na kapitalni projekt - izgradnju novog dječjeg vrtića.

Vitković je pritom najavila i nove projekte u nadolazećem razdoblju poput modernizacije javne rasvjete na području cijele općine, natječaja za sanaciju još dviju prometnica, kao i sanaciju parkirališnog prostora kod groblja u Bartolovcu. Ipak, istaknula je, cilj su veća ulaganja u demografiju.

- Pred nama je i naš najveći kapitalni projekt: izgradnja novog dječjeg matičnog vrtića za 200 djece. U tijeku je proces nabave za izvođenje građevinskih radova, a ovih dana imali smo otvaranje ponuda za izvođenje radova. U samo prva tri mjeseca ove godine imali smo 21 novorođenih, što nam daje vjetar u leđa da smo dobro odlučili da krenemo u ovaj projekt. Od Županije i ministarstva očekujemo i da nam se osiguraju dodatna sredstva jer sredstva iz NPOO-a bit će nam dovoljna tek za pokriće PDV-a - rekla je Vitković.

'Uštedili ste 2 milijuna eura'

Svečanoj sjednici prisustvovao je i varaždinski župan Anđelko Stričak koji se u svom govoru osvrnuo na investicije na području Varaždinske županije, ali i na rješavanje bala.  

- Zahvaljujući odluci premijera Plenkovića i 100-postotnom iznosu financiranju rješavanja baliranog otpada u Brezju, vi ste uštedili dva milijuna eura. To nije samo varaždinski otpad, tamo je otpad iz više općina, pa i onaj iz općine Trnovec Bartolovečki. Općina bi za to morala izdvojiti dva milijuna eura i najvjerojatnije bi se trebala zadužiti. Što se tiče ostalih investicija, neophodne su one u demografiju, stoga pozdravljam projekt izgradnje dječjeg vrtića. Bez toga nema razvoja niti budućnosti - rekao je Stričak.

Komentari