Istok Rodeš osvojio zlato i broncu na Topolinu!

Objavljeno: 20.03.2011. 12:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Na neslužbenom prvenstvu svijeta za mlađe uzraste, popularnom Topolinu, u talijanskoj Folgariji,Varaždinac Istok Rodeš osvojio je u subotu prvo mjesto u veleslalomu!

Na dan kad je Ivica Kostelić ostvario svoj životni san, osvojivši nagradu za najboljeg svjetskog skijaša, na natjecanju za mlade skijaše u talijanskoj Folgariji, svjetski poznatom Topolinu, na najviše postolje s kojeg je krenuo i Ivica prije mnogo godina popeo se mladi Varaždinac Istok Rodeš!

Član Ski kluba Varaždin osvojio je prvo mjesto u velesalalomu, a već u petak Istok osvojio broncu u slalomu, a tada mu je drugo mjesto izmaklo za samo tri stotinke.

Obje medalje osvojio je u kategoriji starijih dječaka. Ovo je samo nastavak sjajnih Istokovih rezultata ove sezone i potvrda njegovog velikog potencijala.

Istok se u Hrvatsku vraća sutra, kada ćemo moći čuti i njegove prve izjave i komentare. Za one koji ne znaju Istok je 15-godišnjak, trenutno pohađa Privatnu gimnaziju, a za njegove velike sportske uspjehe najzaslužniji je svakako i otac Mario, trener i predsjednik Ski kluba Varaždin.

Osim dvije Istokove medalje, Hrvatska je osvojila još jednu medalju, broncu u slalomu za mlađe dječake osvojio je Wiliam Vukelić. Hrvatska je tako čak treća najuspješnija nacija na Topolinu.

Među poznatim osvajačima Topolina dosad bu bili i Janica Kostelić, Marc Girrardeli, Pirmin Zurbriggen, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Pernilla Wiberg, Bojan Križaj, Mateja Svet, , Deborah Compagnoni, Anita Wachter, Benjamin Raich i mnogi drugi veliki skijaši koji su postigli u seniorskoj konkurenciji najveće uspjehe.

>> Razgovor s Ivom Mišak i Istokom Rodešom

Doda li se svemu da je ove godine na Svjetskom prvenstvu u Garmisch-Partenkirchenu nastupila i 17-godišnja Varaždinka Iva Mišak, može se reći da je ovo godina za pamćenje za varaždinsko skijanje. Odnosno - prekrasno bi bilo jednog dana reći da je ovo bila sezona kad je sve dobilo tek prvu pravu potvrdu vrijednosti...

Rezultati natjecanja na Topolinu:

Veleslalom stariji dječaci

1.  Istok Rodeš (HRV) 1:52.66

2.Mathias Graf (AUT) +0.52

3. Hugo Geraci (FRA) +0.60


Slalom stariji dječaci

1. Mathias Graf (AUT) 1:16.35

2. Hugo Geraci (FRA) +1.16

3.  Istok Rodeš (HRV) +1.19

Komentari