Na Danima Svete nedjelje od hodočašća do izložbi, sportskih i kulturnih manifestacija

Piše: eVarazdin

Objavljeno: 23.08.2013. 08:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Manifestacija Dani ludbreške Svete nedjelje nastavlja se u petak 23. kolovoza. U 20 sati u izložbenom prostoru Hotela "Raj" bit će otvorena izložba slika mlađe grupe Likovnog udruženja Ludbreg... 

Na izložbi će biti predstavljeni najbolji radovi nastali na Ljetnim likovnim stvaraonicama, a predstavit će se 20-ak mladih likovnih stvaratelja.

U subotu 24. kolovoza u Ludbreg će hodočastiti mladež Varaždinske biskupije koji će stići već u 14 sati od kada započinju radionice i predavanja. U 16 sati i 30 minuta u Zavjetnoj kapeli bit će služena Sveta misa koju će predvoditi varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak, a nakon mise, u 18 sati, započinje tradicionalni Festival duhovne pjesme "Duga" koji i ove godine organizira

Pjevačko društvo mladih „Trinitas". Prvi festival „Duga" održan je 1996. godine, a ove godine će nastupiti: Stepinčeva mladež i Ime ljubavi iz Koprivnice, Eshatom iz Močila, dio Katedralskog zbora Varaždin, dio Zbora mladih Varaždinske biskupije te Pjevačko društvo mladih Trinitas. Novost ovogodišnjeg festivala je što će sve pjesme zborovi izvoditi zajedno kao jedan veliki zbor.

U subotu započinju i sportska događanja. Tenis klub "Podravina" organizira Memorijalni teniski turnir veterana "Marijan Kovačić", a bit će održano i natjecanje u gađanju glinenih golubova koje kod Lovačkog doma organizira Lovačko društvo Srnjak. Oba natjecanja održavat će se i tijekom nedjelje. Također, u subotu će biti održan i tradicionalni Vatrogasni kup Grada Ludbrega.
U Ludbreg će u nedjelju 25. kolovoza, tjedan dana uoči završnog slavlja manifestacije, hodočastiti bolesni, djelatnici Caritasa Varaždinske biskupije, medicinsko osoblje i molitvene skupine. Istog dana u večernjim satima koncert će održati Vokalni sastav "Allegro" iz Križevci. Koncert započinje u 19 i 30 sati u Atriju dvorca Batthyany.

Komentari