Nagrada za izvrsnost RC-a Varaždin

Najuspješnijim učenicima i studentima Rotary Club Varaždin podijelio financijske nagrade, Kišić: "Nikad nećemo zanemariti izvrsnost!"

Objavljeno: 16.05.2016. 20:33

Zadnja izmjena: 16.05.2016. 22:49

Rotary Club Varaždin danas, 16. svibnja, u prepunoj Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskoga narodnog kazališta najuspješnijim učenicima i studentima dodijelio je financijske Nagrade za izvrnost. Jedinstvenu akciju provodi već 11 godina zaredom jer usmjerena izvrnost, kažu iz Rotary Cluba Varaždin, može pokrenuti mnogobrojne pozitivne procese u društvu.

Dodjeli nagrada nazočili su i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić.

„Želim vas se svima zahvaliti što se drugu godinu zaredom mogu obratiti u ime Varaždinske županije i Rotary Clubu Varaždin na ovoj prekrasnoj ideji. Mislim da je nagrađivanje izvrnosti najbolji što se može učiniti. Mi doista potičemo izvrnost, i to ne na deklarativnoj razini ­– pitanje je ono što radimo u praksi. Teško se mogu složiti da je država znanja ona koja je smanjila proračun obrazovanja. Iako kao Županija imamo probleme s proračunom, rekli smo da nikad nećemo zadirati u izvrnost“, u svom je uvodnom govoru rekao zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić, čestitavši svim ovogodišnjim dobitnicima. Prisjetio se i nedavnih tučnjava djevojaka u Varaždinu, nadodavši da upravo zato trebaju rotarijanci.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš u ime svim Varaždinki i Varaždinaca zahvalio se Rotary Clubu Varaždin, istaknuvši kako Grad Varaždin od 2005. intenzivno ulaže u obrazovanje: „Želimo stvoriti društvo mladih, sposobnih ljudi.“

26 najboljih učenika i studenata Varaždinske županije tako je primilo financijsku nagradu. Program su obogatile glazbene izvedbe nagrađenih učenika.

U 20 sati održala  se i panel-rasprava s ciljem analize procesa i projekata koji su se pokretali, traju ili se tek namjeravaju pokrenuti kako bi se unaprijedili obrazovni procesi.

Komentari