Nema više besplatnog parkiranja u Ludbregu

Objavljeno: 18.01.2011. 10:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ilustracija

Nakon što je ludbreško Gradsko vijeće u prosincu prošle godine donijelo odluku o dodjeli koncesije za naplatu parkiranja varaždinskoj tvrtki "Crtorad", počela je naplata parkiranja u Ludbregu.

Naplata parkiranja počela je jučer u užem centru Grada dok u cijelom Ludbregu počinje 1.veljače. Grad Ludbreg i poduzeće „Crtorad do.o.“ već su potpisali ugovor prema kojem je koncesija ustupljena na sedam godina, a godišnja visina naknade iznosi 110.000,00 kuna. Također poduzeće „Crtorad d.o.o.“ obvezalo se zapošljavati djelatnike, a prema najavama iz poduzeća oni planiraju zaposliti još četvero djelatnika za poslove naplate parkiranja.

Cijena jednosatne parkirališne karte ovisi o parkirališnoj zoni. Cijena jednog sata parkiranja u zoni I košta tri kune, a u zonama II i III, cijena jednog sata parkiranja je dvije kune. Cijena dnevne parkirališne karte u svim zonama je jednaka, i iznosi 100,00 kuna.

Također stanari koji imaju prebivalište u zoni naplate parkiranja, pravne osobe koje imaju sjedište u zoni naplate parkiranja i njihovi zaposlenici, a nemaju mogućnost parkiranja u dvorištu moći će kupiti godišnje ili mjesečne karte.

Cijena godišnje karte je 300 kuna za 3. zonu, 400 kuna za 2. zonu, 500 kuna za 1. zonu, dok je cijena povlaštene godišnje karte za sva parkirališta 800 kuna. Cijene mjesečnih karata kreću se u iznosima od 150 do 200 kuna, ovisno o zoni parkiranja. Povlaštene godišnje karte mogu se kupiti u Upravnom odjelu za prostorno uređenje,komunalne djelatnosti i imovinu Grada Ludbrega,gdje se mogu i podići obrasci zahtjeva na kojima piše što sve treba priložiti uz zahtjev.

U zonu 1 ulaze: Trg svetog Trojstva, Gundulićeva ulica i ulica Matije Gupca. Zonu II čine Trg Slobode i ulica Vladimira Nazora, a zonu III ulica Augusta Šenoe, ulica Kardinala Franje Kuharića, ulica Miroslava Krleže, ulica Marije Winter, ulica Tina Ujevića, ulica Vatroslava Lisinskog i ulica Petra Krešimira IV.

Nepropisno parkirana vozila odvozit će "pauk".


Ludbreg.hr



Komentari