Sportski pothvat travnja za STK IGEA Željezničar

Objavljeno: 04.06.2011. 08:30

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: arhiva.evarazdin.hr

Nakon Tanje Perec i skijaša Ive Mišak i Istoka Rodeša spotski pothvat mjeseca, u orgaizaciji ZŠUG-a Varaždin, za mjesec travnja, odlazi u ruke mladih „pingićara“ STK Željezničar IGEA...

Pothvat su zaslužili sjajnim igrama na Državnom prvenstvu u stolnom tenisu za mlađe kadete i kadetkinje te juniore i juniorke, održanom krajem travnja u Ljubešćici.

Mlađi kadeti tako su postali državni prvaci, dok su se juniori „okitili“ srebrnom medaljom. Uspjehe varaždinskog stolnog tenisa upotpunila je i ženska ekipa STK Varaždin, čije su mlađe kadetkinje osvojile srebrno odličje, dok su juniorke završile na četvrtom mjestu.

Stolnotenisači STK IGEA Željezničar ovaj su uspjeh ostvarili, prije svega zahvaljujući dugoročno planiranom sustavno osmišljenom radu u tom klubu. Na veliko zadovoljstvo stolnoteniskih zanesenjaka i svih sportskih zaljubljenika Varaždin danas ima čak dva  predstavnika u Prvoj hrvatskoj stolnoteniskoj ligi – STK Varaždin i STK IGEA Željezničar. U premijernom nastupu u elitnom natjecnju, „željezničari“ su ostvarili odlično peto mjesto, uz omjer pobjeda i poraza 9-9.

Za sve to, svakako je najzaslužniji neumorni Zvonimir Gašparac.

- Drago nam je zbog ovih uspjeha, potvrda je to našeg velikog truda koji ulažemo, a što će se uskoro vidjeti i u seniorskoj ekipi. Već iduće godine tamo će igrati znanto više junior Luka Fučec i kadet Nikola Horvat - ističe Gašparac.

Osim njega, u klubu s najmlađima rade Luka Rozmarić i Anita Tomašić, a jedina stvar s kojom se ne mogu pohvaliti su uvjeti.

- Mi treniramo u prostoru koji nije adekvatan, jer smo mi jednu bivšu halu pretvorili u dvoranu, posložli smo podlogu, rasvjetu sami prilagođavamo, koliko možemo, a nemamo niti dosta financijskih sredstava, da osiguramo još jednog trenera, najbolje nekog profesionalca - ističe Gašparac.

No situacija nije nimalo jednostavna, a Hrvatske željeznice nisu baš u sitauciji da mogu pomoći izdašnije financijski, stoga će se možda još koju godinu Fučec, Horvat, Golob, Vidaček, Hrelec, morati strpiti.

Kako su trenirali svih ovih godina, Željezničar ostvaruje odlične rezultate u mlađim kategorijama, čini se da će u sljedećim godinama, to polako dolaziti na "naplatu" i u seniorskoj ekipi.


Rezultati:

EKIPNO:

Mlađi kadeti: 1. STK IGEA Željezničar Varaždin

Mlađe kadetkinje: 2. STK VARAŽDIN Varaždin

Juniori: 3. STK IGEA Varaždin

Juniorke:4. STK VARAŽDIN Varaždin


POJEDINAČNO:

Mlađi kadeti:

  1. FRAN GOLOB ( STK IGEA Željezničar)
  2. MARKO VIDAČEK ( STK IGEA Željezničar)
  3. MATIJA HRELEC ( STK IGEA Željezničar)

Juniori

  1. LUKA FUČEC ( STK IGEA Željezničar)

Juniorke

  1. PETRA PETEK ( STK Varaždin)

PAROVI:

Mlađi kadeti

4. GOLOB, BLAŽEK ( STK IGEA Željezničar)

Komentari