Stjepan Cvek: Sezona je mogla biti i bolja

Objavljeno: 02.06.2011. 14:24

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

U četvrtak je svoje viđenje sezone u varaždinskom prvoligašu prezentirao i sportski direktor Stjepan Cvek, koji pohvalnim svakako smatra natjecanje u kupu, ulazak u finale i Europu, ali ne može biti zadovoljan sezonom u ligaškom natjecanju...

- Smatram da je sezona bila dijelom uspješna, dijelom neuspješna. Dijelom uspješna, jer smo izborili Europu, što je velika stvar. No ne možemo biti do kraja zadovoljni, prije svega jer u ligi na kraju nismo ostvarili bolji plasman. Smatram da smo mogli, da smo samo pobijeđivali na domaćem terenu na proljeće – ističe Stjepan Cvek, sportski direktor varaždinskog prvoligaša.

Cveka ovih dana očekuje i poslagivanje kadrovski križaljke za novu sezonu. Zna se već da je otišao Dudić, a kako nam je priopćio sportski direktor, razgovor na temu odlaska obavljen je i sa Srebenkom Posavcem, koji ima želju otići.

Ugovor ističe s Josipom Golubarom, koji zasad nije potpisao novi ugovog, već izrazio želju da pokuša pronaći kvalitetan angažman možda u inozemstvu.

- Dali smo mu svojevrstan rok da se izjasni do 30. lipnja. Želimo da uspije pronaći klub, a ukoliko neće uspjeti, stojimo mu na raspolaganju, jer smatramo da nam može biti od velike koristi.

Cvek je razgovarao i s Stjepan Kokotom, napadačem koji je na posudbi iz Varaždina igrao u Međimurju te odradio odličnu polusezonu. Zabio je čak devet golova, nametnuo se, a matični klub ga je poželio vratiti natrag u Varaždin. Prvi razgovori nisu zasad bili previše uspješni, igrač i njegov otac, navodno zasad pokazuju previše nepovjerenja prema povratku u varaždinskog prvoligaša.

Velika želja Stjepana Cveka je pojačati obranu u posljednjoj liniji, jer je manjak iskustva ove sezone bio jedan od razloga velikog broja primljenih golova.

Smatramo da bi naši mladi braniči mogli mnogo naučiti da su uz sebe imali i jednog iskusnijeg igrača. Kako u napadu imamo Vugrinca, u sredini Šafarića, bilo bi odlično da u obrani imamo jednog takvog igrača - smatra Cvek.

Medved i Gluhak se vraćaju, od juniora Pajač i Grgec

Prve prinove kluba bit će vjerojatno, bivši „krojači“ napadač Tomislav Medved i polivalentni defanzivac Alen Gluhak. Obojica su igrali proteklu sezonu u prvaku 3. HNL Zapad Zelini te pokazali da se na njih može računati i u snažnijim natjecanjima. Medved je bio prvi strijelac ekipe, Cvek smatra da bi mogao biti od velike pomoći u napadu Varaždinaca, dok je Gluhak ljevonogi stoper, bočni igrač, a može igrati i na poziciji zadnjeg vezonog.

Osim njih, iz redova juniora, vjerojatno će se pripremama 13. lipnja pridružiti i junipri Pajač i Grgec, uz Mrmića koji je već priključen prvoj ekipi.

Pripreme "krojača" započinju 13. lipnja, a u terminu od 18. do 25. lipnja prva ekipa izbivat će iz Varaždina, na nekoj od obližnjih destinacija. Razmatraju se Toplice Sveti Martin na Muri, ali i Ludbreg, koji ima odlične uvjete na stadionu NK Podravina.


Izvršni odbor o financijama, organizaciji kluba...

Za idući tjedan najavljen je Izvršni odbor kluba, zasad termin još nije preciziran, ali vjerojatno će to biti negdje početkom tjedna. Na dnevnom redu bit će aktualnosti vezane uz financije, koje su uvijek bolna točka, organizaciju kluba u sljedećoj sezoni, kao i sve ostale aktualnosti vezane uz klub.


Komentari