U suradnji s Hrvatskim vodama Lepoglava kreće s uređenjem korita potoka

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.09.2013. 20:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U srijedu 4. rujna, delegacija Hrvatskih voda koju su činili predstavnici Vodnogospodarstvene ispostave za mali sliv "Plitvica-Bednja" iz Varaždinske ispostave, razgovarali su s gradonačelnikom Lepoglave Marijanom Škvarićem o planiranim investicijama na gradskom području.

Zajedno s komunalnim redarom i predstavnicima mjesnih odbora obišli su potoke u Vesi, Sestrancu i Kamenici čiji će vodotoci kroz naredno vrijeme biti uređeni.

Radovi u Sestrancu započeli bi s 23. rujnom ove godine, predmet zahvata je uređenje dionice korita potoka duljine 246 metara i ulice Sestranec od kućnog broja 18 do 81. Nakon regulacije korita, druga faza obuhvaća rekonstrukciju ceste i postavljanje betonskih kanalica za oborinsku odvodnju koju će preuzeti Grad. Prije završnog sloja asfalta, planira se napraviti kanalizacijski sustav koji bi se povezao s centrom Lepoglave, a  time i s pročistačem.

Potok u Vesi u dužini od 550 metara trebao bi s radovima na uređenju korita početi  tokom ove godine ili najnajkasnije na proljeće, a o detaljima tih radova Mjesni odbor obavijestit će sve građane koji uz potok imaju neke građevine.

- Nakon što izradimo projektu dokumentaciju za radove na potoku Dunaj u Vulišincu i na potoku u Kamenici narednih godina  krenut ćemo u realizaciju istih. Naravno da u ovaj plan ulaze i potoci s pograničnih područja. Uređenje korita ovih potoka ključno je za nastavak investicijskog ciklusa na tim područjima jer nakon toga kreću projekti javne rasvjete i sanacije cesta. Neke stvari moraju ići onim redosljedom kojeg odredi struka i da one uvijek budu najbolje za građane – najavio je Škvarić.

Komentari