Medicinska škola sudjelovat će u projektu "Capture the world with a photo"

Objavljeno: 02.10.2013. 13:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT

U Županijskoj je palači danas predstavljen projekt "Capture the world with a photo", koji se odvija u okviru Programa za cjeloživotno učenje Europske unije, točnije potprograma Comenius, a u kojem sudjeluje Medicinska škola Varaždin.

U sklopu tog projekta svakoj od šest škola iz šest zemalja koje sudjeluju u projektu, pa tako i  Medicinskoj školi, dodijeljeno je 22.500 eura koje će se utrošiti na mobilnosti, odnosno putovanja učenika i profesora.

Projekt "Capture the world with a photo" odvija se od rujna 2013. do rujna 2015. godine i u njega je uključeno šest škola partnera iz Poljske, Turske, Španjolske, Njemačke, Finske i Hrvatske.

- Projekt je namijenjen učenicima slabijeg ekonomskog statusa, kojima će na ovaj način biti omogućeno putovanje i učenje engleskog i ostalih stranih jezika. Na svakoj mobilnosti srest će se oko 40 učenika i profesora. Većinu novca koji nam je dodijeljen moramo potrošiti na putovanja, a dio novca potrošit ćemo i za kupnju fotoaparata, stalka i foto-opreme koja nam je potrebna za odvijanje projekta - rekla je ovom prilikom voditeljica projekta u Medicinskoj školi, Nataša Sajko.

Učenici će se na putovanjima u druge države uključiti u rad foto-grupe, a u suradnji s fotoklubovima odlazit će na terensku nastavu. Nastali radovi izložit će se na izložbama koje će organizirati domaćini. Osim toga, projekt će rezultirati i nastavnim materijalima za poučavanje fotografije u školama, albumom najuspješnijih fotografija te zajedničkom Facebook stranicom svih partnera na projektu.

Osnovna je svrha projekta upoznavanje učenika iz različitih i udaljenih dijelova zemalja članica EU i zemalja pristupnica (Turska) i stjecanje jezičnih, komunikacijskih i digitalnih kompetencija.

- Europska unija poklanja veliku pozornost projektima mobilnosti, a iako su to financijski manji projekti, nije ih lako dobiti. Zato smo mi ponosni na naše škole i ravnatelje, zbog kojih Varaždinska županija prednjači u povlačenju sredstava na području školstva - istaknuo je dožupan Alen Kišić na predstavljanju projekta.

Inače, u projekt će biti uključeno dvadesetak učenika u svakoj zemlji, a svaka će izvesti najmanje 24 međunarodne mobilnosti učenika i profesora.

Prvi susret održat će se u Njemačkoj u studenom ove godine, a susret u Hrvatskoj će biti u travnju iduće godine.

Komentari