Ludbreško sunce realizira još jedan projekt u vrijednosti od 156,7 tisuća eura

Objavljeno: 23.08.2013. 07:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger/VT

Udruga Ludbreško sunce potpisala je u srijedu 21. kolovoza ugovore s Ministarstvom znanosti i sporta, a riječ je o projektu u vrijednosti od 156,7 tisuća eura. Sredstva će se upotrijebiti za poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom o kojima Ludbreško sunce skrbi...

U povodu predstavljanja projekta održana je i konferencija za medije, a Ruža Zlatar, predsjednica Ludbreškog sunca, istaknula je kako je projekt u biti nastavak na sve ono što su radili od 2008. godine. Inače, riječ je o projektu u okviru natječaja dodjele bespovratnih sredstava ''Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav'' IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala.

Na natječaju je prošao 41 projekt, među njima i projekt Ludbreškog sunca, a ugovore je potpisao ministar Željko Jovanović. Partneri u projektu su Grad Ludbreg i Osnovna škola Ludbreg.

Projekt je odobren još 2011. godine, no do sad se čekalo na potpisivanje ugovora. Kao partner, Grad Ludbreg snosi pet posto od ukupne vrijednosti projekta, što je ujedno i predviđeno u Proračunu. Dobivena sredstva iskoristit će se za sve ono što je potrebno učenicima za školsku godinu, od školskog pribora, hrane, do prijevoza.

Konferenciji su nazočili i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, Anica Zember, ravnateljica ludbreškog Centra za socijalnu skrb i Đurđica Ladašić Škorjanec, defektologinja u Osnovnoj školi Ludbreg.

Više o samom projektu te o radu udruge Ludbreško sunce pročitajte u Varaždinskom tjedniku u ponedjeljak 26. kolovoza.

Komentari