Odlučili ne ići

Zbog terorističkih napada u Bruxellesu Varaždinski folklorni ansambl odgodio šestodnevnu turneju Belgijom

Objavljeno: 23.03.2016. 18:56

Zadnja izmjena: 23.03.2016. 19:00

Foto: Fotomontaža

Varaždinski folklorni ansambl ovogodišnje je uskršnje praznike trebao provesti na šestodnevnoj turneji Belgijom gdje je trebao biti dijelom međunarodnog folklornom festivala Paasfeesten u gradu Leuvenu nedaleko Bruxellesa, no zbog jučerašnjih bombaških napada za koje je odgovornost preuzeo ISIL, Varaždinci su odgodili turneju.

U jučerašnjim bombaškim napadima koji su zgrozili cijeli svijet u Bruxellesu poginulo je 31 osoba, a ranjeno je njih 250.

Zbog jučerašnjih tragičnih događaja u Bruxellesu, Varaždinski folklorni ansambl otkazao je najavljenu turneju u Belgiju.

U dogovoru s članovima ansambla i njihovim obiteljima, vodstvo ansambla zaključilo je da je u ovom trenutku neprikladno putovati u Belgiju i sudjelovati na festivalu odmah po završetku trodnevnog žalovanja u Belgiji.

Svoj su dolazak otkazale i ostale inozemne grupe koje su trebale sudjelovati na festivalu, folklorne skupine iz Češke, Italije i Portugala. Organizatori su festival ipak odlučili održati, ali u skraćenom izdanju. Ovogodišnji Paasfeesten tako će se održati samo u subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka, a na njemu će sudjelovati isključivo folklorne skupine iz Belgije.

VFA će ostati u kontaktu s organizatorima belgijskog festivala čija je želja da nesuđeni sudionici ovogodišnjeg Paasfeestena u Leuven dođu iduće godine.

U međuvremenu VFA u kolovozu očekuje Trachtenfest u njemačkom gradiću Schwalenbergu te niz nastupa u Hrvatskoj, počevši s nastupom na Hrvatskoj razglednici 10. travnja u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.
 

Komentari