Habijan: O izborima odlučuje pozicija, zbog EU fondova podržat ćemo Strategiju razvoja

Objavljeno: 02.12.2015. 10:19

Zadnja izmjena: 15.01.2016. 11:01

Foto: Darija Rogina

Danas je održana tiskovna konferencija HDZ-a na kojoj se raspravljalo o sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina. HDZ-ovci poručuju da će većinu toga podržati, no naglašavaju da Varaždin nema Strategiju razvoja, dokument bez kojeg je teško prijaviti na fondove Europske unije…

Damir Habijan istaknuo je u ime Kluba vijećnika HDZ-a da će podržati Prijedlog o osnivanju Partnerskog vijeća za izradu Strategije razvoja Grada Varaždina. Naime, 2013. osnovan je Partnerski odbor za izradu strategije Grada Varaždina do 2020. godine čiji su članovi bili predstavnici svih stranaka koji participiraju u Gradskom vijeću kao i istaknuti građani.

- Nakon dvije godine pred nama je ponovno prijedlog o osnivanju navedenog odbora i predlažu se novi članovi (od kojih je većina starih). Postavlja se pitanje zašto, koliko je sredstava utrošeno na financiranje odbora i hoće li uspjeti do 2020. donijeti Strategiju, rekao je Habijan.

Unatoč tome, HDZ-ovci poručuju da će podržati odluku zbog važnosti daljnjeg razvoja Varaždina i odabira strateških projekata te investicija. Odlučili su podržati i odluku o osnivanju prava građenja u korist Tehnološkog parka Varaždin d.d.

S druge pak strane, Klub vijećnika HDZ-a protivi se izvješću trgovačkog društva VARTOP d.o.o. budući da, kako kažu, skupština nije donijela odluku o davanju razrješnice Upravi društva. Također, odlučili su glasati pozitivno za Prijedlog odluke o početnoj cijeni i načinu prodaje dionica Grada Varaždina u društvu Varaždinske vijesti d.d. Ističu da je cijena “nespretno sročena” jer je tržišna vrijednost dionice 189.90 kuna pa je inzistiranje na prodaji po nominalnoj vrijednosti od 300 kuna – besmisleno.

- Stav je HDZ-a grada Varaždina da mediji moraju biti lišeni pritisaka politike te je oportuno da Grad Varaždin izađe iz vlasničke strukture navedenog medija, argumentirao je Habijan spomenuti stav.

O proračunu zasad nije želio spekulirati premda je nacrt objavljen jučer na internetu.

- Službeno ga nismo zaprimili i bilo bi neozbiljno da danas o tome pričamo, rekao je Habijan dodavši da je teško da će promijeniti odluku i podržati proračun jer je "napuhnut" s 30 milijuna kuna više. 

Podsjetimo, ukoliko dođe do prijevremenih izbora, izgledno je da će upravo Habijan biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika, a prije pet dana i sam je potvrdio da je spreman prihvatiti punu odgovornost.

>>Damir Habijan: Spreman sam se kandidirati za gradonačelnika Varaždina

- Oporba ne odlučuje o izborima, već pozicija i njihovi vijećnici. Glasati se treba u interesu grada Varaždina. Član sam HDZ-a, ali mi je na prvom mjestu grad Varaždin. Konstruktivna smo oporba te ne vrijeđamo već nudimo rješenja i sugeriramo što treba promijeniti, zaključio je Habijan

Komentari