Zahuktava se, zahuktava

Habuš Stričaka povukao za jezik pa 'stradao' i Kišić - Varaždin nazvao 'taocom njegovih ambicija'

Objavljeno: 16.06.2016. 12:58

Zadnja izmjena: 16.06.2016. 13:08

Foto: Arhiva

Nakon što je gradonačelnik Habuš ponovno neizglasavanje rebalansa proračuna nazvao sramotnim, a gradsko vijeće ispolitiziranim, te rekao da se „nitko osim dva vijećnika nije potrudio napisati ni amandmane“, priopćenjem za medije danas se oglasio šef županijskog HDZ-a i saborski zastupnik Anđeko Stričak.

Ističe da za Habušev prijedlog rebalansa nisu glasovala ni dvojica SDP-ovih vijećnika, što smatra naznakom da Grad Varaždin postaje „talac svađe koalicijskih partnera SDP-a i HNS-a“.

>>'Vijeće je totalno ispolitizirano!' - Habušev je komentar ponovnog neizglasavanja rebalansa

- SDP se izgleda i u Gradu Varaždinu, baš kao što to čini i na državnoj razini, odlučio voditi politiku po onoj staroj „što gore, to  bolje“, a sve zbog vrlo očitih gradonačelničkih ambicija svoga čelnika Alena Kišića – piše Stričak.

"Otužna sredina"

Stričak nadalje smatra da je Habuš u protekle četiri godine „dokazao da ne smije voditi jedan grad“, iz razloga što je za to vrijeme, kako ističe, proračunom „prodefiliralo više od milijardu kuna, a da se to nije osjetilo u gospodarskom napretku“.

- Grad koji je nekada bio „poželjan za život“ Habuš i njegova ekipa pretvorili su u otužnu, gotovo provincijsku sredinu u kojoj se ne vidi perspektiva. I sada, najnesposobniji gradonačelnik u više od osam stoljeća postojanja ovoga grada drži lekcije - oporbi?! – mišljenje je šefa HDZ-a.

"Ostavka"

Zaključno poziva Gorana Habuša da se „pobrine za stabilnu većinu bilo s postojećom ili novom ekipom“, odnosno „ako to nije u stanju, neka podnese ostavku!“. Svoju stranku pak smatra konstruktivnom oporbom u vijeću, koja će ponuditi svoj program na predstojećim izborima.

Komentari