Škvarić Šoštariću na Vijeću: Ako imate rješenje za novce koji će pasti s Marsa, slobodno recite

Objavljeno: 18.11.2015. 09:43

Zadnja izmjena: 23.02.2016. 13:28

Foto: Ilustracija / Darija Rogina

Jučer je održana 20. Sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave. Na dnevnom redu našao se godišnji plan i program rada Dječjeg vrtića za pedagošku 2015./2016., izvješća Varkoma i Ivkoma te program rada Savjeta mladih grada Lepoglave. Burna rasprava pokrenula se oko navedenih pitanja, ali i aktualnih problema u Lepoglavi... 

Pitanja vijećnika gradonačelniku otvorio je Željko Breški (HSPAS) koji je upitao gradonačelnika za vlasnika odašiljača u Lepoglavi te istaknuo da se ne mogu pratiti 3. i 4. program Hrvatske televizije. Gradonačelnik Marijan Škvarić (HNS) odgovorio je da je odašiljač u vlasništvu poduzeća “Odašiljači i veze” te da je na njima da postave svoje sustave. Breški je spomenuo problem nogostupa i rupa spomenuvši jezero i školu, gdje je, kako tvrdi, ulaz problematičan. Gradonačelnik je odgovorio da je nogostup u fazi krpanja rupa te vjeruje da će se popraviti prije zime. 

Vijećnik Stjepan Črepinko (HSS) upitao je za ugibalište kod ugostiteljskog objekta Nec u Žarovnici te dodao da tamo čeka puno djece, a autobus staje “na divljaku”. Spomenuo je i sanaciju derutnog objekta u Žarovnici dodavši da je ironično da se ništa ne poduzima, a poznat je vlasnik. Na to je Škvarić odgovorio:

- Ugibalište je stvar suglasnosti Županijske uprave za ceste i mjerodavnih službi. Grad je planirao izvršiti kupnju zemljišta, ali građani su zatražili vrlo visoke iznose. Što se tiče sanacije objekta, to je stvar vlasnika (Hudoletnjaka, op.a.) koji je dio sanirao. Moguća je građanska inspekcija, kazao je Škvarić istaknuvši da se objekt treba privesti svrsi. 

Spomenuti su aktualni projekti u gradu Lepoglavi. Naime, Željko Šoštarić (HSS) upitao je za projekt uzgoja buča na pokusno – pokaznom polju u Lepoglavi i za konkretna ulaganja grada po tom pitanju. Gradonačelnik je odgovorio da, što se tiče buča, nema ingerenciju jer time upravlja Agro-turistički klaster.

Šoštarić je upitao i za troškove Tehnološkog centra drvne industrije na što je Škvarić rekao da će mu poslati financijski tijek pismenim putem. Na upit o tome tko će snositi troškove ukoliko natječaj ne prođe, gradonačelnik je naglasio da nitko ne garantira da će se sredstva dobiti zbog kriterija i mjera o kojima ovisi i financijska konstrukcija projekta. 

Robert Dukarić iz HDZ-a spomenuo je nadstrešnice i asfaltiranje u Gornjoj Višnjici donijevši vlastite fotografije na kojima je, kako kaže, vidljivo da iste nisu u funkciji, a na osobnom profilu zamjenika gradonačelnika našao je kontradiktorni podatak da su radovi brzi i kvalitetni.

Hrvoje Kovač odgovorio je da se tim upitom mora obratiti izvođačima radova te Županijskoj upravi za ceste. Škvarić se nadovezao rekavši da se osobni profili ne bi trebali gledati već službena priopćenja Grada.

Rasprava je pokrenuta o Godišnjem planu i programu Djećjeg vrtića “Lepoglava”. Vijećnik Šoštarić predložio je da bi vrtić trebao angažirati logopeda za djecu s poteškoćama u razvoju, na što je ravnateljica Nada Kuća izjavila da se govor formira do škole te da treba provjeriti ima li trenutno potrebe za angažiranjem stručnog suradnika. 

Šoštarić je ponovno istaknuo projekte i investicije koji su mu nejasni pa je Marijan Škvarić oštro odgovorio:

- Projekti imaju svoj tijek te dokumentacija mora biti po Zakonu. Ako imate rješenja za novce koji će pasti s Marsa, slobodno recite.

Na Vijeću je nazočio i direktor Ivkoma, Mladen Stanko. Na pitanje Željka Šoštarića o naknadi Upravnog odbora, odgovorio je da je naknada mjesečno 1500 kuna. Pokrenuta je rasprava o groblju u Lepoglavi te mogućoj uspostavi dvije smjene rada na groblju. 

- Mortalitet je uzeo maha, imali smo 310 sahrana ove godine. Teško je uskladiti radno vrijeme, ali pokušat ćemo se prilagoditi ljudima, izjavio je Stanko.

Izglasana su i javna priznanja grada Lepoglave, koja će dobiti: Anita JurgecOdred izviđača LepoglaveZdravko JakopStill Transporti i Zvonko Galić.

Komentari