KA2 Erasmus+

Varaždinski gimnazijalci znanje stranih jezika i vještine 'brusili' u Belgiji

Objavljeno: 02.02.2016. 12:18

Zadnja izmjena: 15.02.2016. 20:06

Foto: KOM

Učenici Prve gimnazije Varaždin, Ema Klara Vidović (3. IB), Lorena Brašnić (3. IB), Laura Biškup (3. h), Tamara Fruk (4. IB), Sven Tot (4. IB) i Filip Ratković (4. IB) u pratnji prof. Irene Hajsok i prof. Kristine Oršić Manojlović sudjelovali su u prvoj mobilnosti KA2 Erasmus+ projekta „English through Entrepreneurship“...

Mobilnost se odvijala u Belgiji, u gradu Antwerpen, od 17. do 23. siječnja. Učenici su cijeli tjedan vrijedno sudjelovali u raznim aktivnostima u sklopu kojih su razvijali ne samo jezične i poduzetničke kompetencije, već i one neopipljive, no jednako važne. 

Izazov je zasigurno bio raditi u međunarodnim timovima s kolegama učenicima iz ostalih partnerskih zemalja – Belgije, Norveške, Rumunjske i Turske. 

- U sklopu tjedna mobilnosti, naši domaćini iz Belgije pripremili su za učenike i dva zanimljiva predavanja. Predavanje poliglota koji govori 25 jezika, g. Grosjeana, oduševilo je učenike, pogotovo kada je s njima popričao na savršenom hrvatskom jeziku. Inspiriralo ih je i predavanje belgijskog mladog „digitalnog viteza“, g. Romboutsa, koji im je podijelio pregršt vrlo konkretnih i korisnih savjeta za budućnost – naglasila je Kristina Oršić Manojlović, mag. oec.

Za svoje sudjelovanje u mobilnosti, svi učenici dobili su i priznanje koje im je uručila ravnateljica škole Atheneum Kapellen na završnoj ceremoniji. 

Iako je tjedan bio vrlo intenzivan za sve sudionike, organizatori i učenici već vrijedno pripremaju program za sljedeću mobilnost koja će se u travnju odvijati u Hrvatskoj.

Komentari