73-godišnji biciklist ozlijeđen zbog neopreznog skretanja

Objavljeno: 23.12.2014. 10:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - arhiva eVaraždin

U prometnim nesrećama koje su se dogodile jučer na području Varaždinske županije ozlijeđene su dvije osobe.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 22. prosinca oko 6:20 sati u Tuhovcu.

Muškarac starosti 44 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ludbrega prema Varaždinskim Toplicama. Zbog neprilagođene brzine, prednjim dijelom svog vozila udario je u stražnji lijevi dio osobnog vozila kojim je u istom smjeru upravljao 71-godišnjak, a koji je u tom trenutku bio zaustavljen na kolniku radi puštanja putnika iz vozila.

U prometnoj je nesreći ozlijeđena 44-godišnja putnica iz vozila 71-godišnjaka. Njoj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 22. prosinca oko 9:50 sati u Optujskoj ulici u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 73-godišnji vozač bicikla.

On se kretao biciklističkom trakom iz smjera Vrazove ulice prema Hrašćici, te u jednom  trenutku započeo skretanje ulijevo s biciklističke na prometnu traku, u namjeri prestrojavanja, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu. Tom je prilikom lijevim bočnim dijelom bicikla udario u desni bočni dio osobnog vozila kojim je također u smjeru Hrašćice upravljao 35-godišnjak.

Uslijed udara biciklist je izgubio ravnotežu i pao na kolnik. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Komentari