Dijete udarila struja nakon što je ribolovnim štapom zakačilo žicu dalekovoda

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 02.05.2013. 11:00

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Ilustracija

Prvi svibanj na području PU međimurske obilježili su brojni nesvakidašnji događaji.

U srijedu oko 9:20 sati, na šljunčari kod naselja Palinovec dijete s područja Međimurske županije je prilikom ribolova ribolovnim štapom dužine 8 metara slučajno zakačio žicu 10 KW dalekovoda, pri čemu je došlo do strujnog udara u kojem je zadobio opekline 3. stupnja u području prepone.

Dijete je zadržano na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec.

Nesretan slučaj obilježio je ovaj blagdan u ulici Josipa Broza u Ivanovcu. 58-godišnjak je kod obrezivanja grana na stablu trešnje pao sa visine od oko 4,5 metara i zadobio ozljede uslijed kojih je na mjestu preminuo.

Policijska uprava međimurska dobila je u srijedu dojavu od građana da je u tijeku provala u zgradu kod trafostanice u parku. Brzom intervencijom policijski službenici uhvatili su počinitelje, 19-godišnjaka iz Pribislavca i dijete sa područja Međimurske županije, a kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oni oko 13:50 sati u Perivoju Zrinskih provalili u zgradu vlasništvo Grada Čakovca kojom se koristi više udruga, odakle su ukrali domaći novac.

Materijalna šteta cijeni se na nekoliko stotina kuna. Protiv 19-godišnjaka će se Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu podnijeti kaznena prijava, a za dijete posebno izvješće.

U srijedu, 1. svibnja, u 4:50 sati policijski službenici su u Kotoribi na ulici zatekli 34-godišnjaka iz Kotoribe koji je na biciklu prevozio mrežu i ribe.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je on dan ranije , u večernjim satima, i u polju "Kentiba" na rukavcu rijeke Mure postavio mrežu tzv. "zapletaču" dužine 32 metra i njome uhvatio 4 komada raznih vrsta riba ukupne težine oko 6 kg, vlasništvo športskog ribolovnog društva iz Kotoribe.

Komentari