Crna kronika

Motociklist (34) poginuo pretječući vozilo na punoj crti - policija iznijela nakon očevida

Objavljeno: 16.07.2023. 18:16

Zadnja izmjena: 16.07.2023. 18:24

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Policijska Uprava Varaždinska priopćila je nakon izvršenog očevida da je danas u 10,30 sati na državnoj cesti D-3, u prometnoj nesreći smrtno stradao 34-godišnji muškarac koji je upravljao motociklom državnom cestom iz smjera Lužana Biškupečkog u smjeru Presečna. 

Kako ističu u priopćenju, na dijelu kolnika na kojem je uzdužna neisprekidana crta, započeo je pretjecanje vozila koje se kretalo ispred njega, pri čemu se kretao središnjom prometnom trakom, odnosno dijelom kolnika namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera. Zbog toga je prednjom stranom motocikla naletio na prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera, upravljao 38-godišnjak.

Vozač motocikla je uslijed zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu događaja, a smrt je konstatirala liječnica ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Tijelo unesrećenog je po nalogu Županijske državne odvjetnice u Varaždinu, prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se obaviti obdukcija, navode iz PU Varaždinske.

U osobnom vozilu se uz vozača nalazilo troje putnika starosti 40, 12 i 9 godina, koji nisu tom prilikom zadobili nikakve ozljede. Za vrijeme trajanja očevida, do 13,40 sati promet navedenom dionicom državne ceste se odvijao naizmjenično jednom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika, zaključuje se u priopćenju.

Komentari