Policijska uprava Varaždinska

Počeli europski Dani sigurnosti u prometu, od danas pojačane kontrole

Objavljeno: 16.09.2023. 10:30

Zadnja izmjena: 16.09.2023. 10:38

Od danas počinju Dani sigurnosti u prometu, koji se tradicionalno održavaju od 16. do 22. rujna diljem Europe pod geslom „Ostani živ i spasi živote", tijekom kojih će policija provoditi pojačane preventivno-represivne aktivnosti, najavljuju iz Policijske uprave varaždinske.

Dani sigurnosti u prometu provode se u organizaciji europske mreže prometne policije ROADPOL, a za vrijeme njezina provođenja na području svih policijskih uprava u Hrvatskoj, pa tako i Varaždinske, provodit će se pojačane preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja iz skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ - brzine, alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne upotrebe mobitela za vrijeme vožnje.

U Europi u prosjeku svakoga dana u prometu život izgubi 70 osoba. Stoga je cilj samoga projekta pridonijeti smanjenju broja smrtno stradalih osoba na europskim cestama provođenjem raznih preventivno-represivnih aktivnosti. Projekt se održava u suradnji s Europskom komisijom te se uvijek odvija istovremeno s Europskim tjednom mobilnosti, navode još iz PU varaždinske.
 

Komentari