pijani biciklist

Ovo je 'rekorder' proteklog vikenda, u takvom je stanju - vozio bicikl

Objavljeno: 24.04.2023. 10:24

Zadnja izmjena: 24.04.2023. 10:35

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 12 prometnih nesreća i to četiri s ozlijeđenom osobom i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Policija je pritom zabilježila i "rekordera" ovog vikenda koji je ozlijeđen prilikom pada s bicikla. Naime, prema informacijama iz policije, u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 22. travnja oko 12.00 sati u Radničkoj ulici u mjestu Donji Kneginec, ozlijeđena je jedna osoba. 46-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 3.37 promila upravljao biciklom. Izgubio je kontrolu nad upravljačem bicikla te pao na kolnik, kojom prilikom je zadobio tjelesne ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Inače, za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 112 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 40 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 89 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 271 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari