Pijani vozač u Kozarčevoj udario biciklistkinju i pobjegao

Objavljeno: 27.01.2012. 13:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Pijani vozač u četvrtak 26. siječnja oko 22:45 sati u ulici Josipa Kozarca u Varaždinu udario je i srušio s bicikla stariju vozačicu koja je zadobila tjelesne ozljede. Vozač automobila udaljio se s mjesta nesreće bez da je pružio pomoć unesrećenoj, a naknadno je priveden u PU Varaždin gdje je zadržan na triježnjenju.

Prometna se nesreća dogodila jer je 26-godišnjak upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.98 g/kg Kozarčevom ulicom u smjeru Prešernove ulice.

Pijanstvo je bitno smanjilo njegove vozačkih sposobnosti pa nije držao potreban bočni razmak prilikom obilaženja bicikla.

Njime je propisno, uz desni rub kolnika bez korištenja svjetala upravljala 63-godišnjakinja. Tom je prilikom prednjim desnim bočnim dijelom vozila udario u stražnji kotač bicikla.

Nesretna vozačica pala je na kolnik i zadobila ozljede, a pružena joj je medicinska pomoć u OB Varaždin, koje su okvalificirane kao lakše.

Nakon prouzročene prometne nesreće, vozač osobnog vozila napustio je mjesto događaja, a da nije pružio pomoć ozlijeđenoj.

Nije ostavio osobne i podatke o vozilu koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći i tek je naknadno pronađen po policijskim službenicima.

Radi postojanja opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden je u Policijsku upravu varaždinsku i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje.

Naravno, „trežnjenje“ je potrajalo do prestanka djelovanja konzumiranog alkohola.


Komentari