U Prešernovoj

Pod gasom, s neispravnim biciklom zabubao se u auto

Objavljeno: 05.04.2024. 09:47

Zadnja izmjena: 05.04.2024. 10:05

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20,30 sati u Ulici Franca Prešerna u Varaždinu, ozlijeđen je 38-godišnji biciklist koji je vozio pod utjecajem alkohola, izvijestila je danas Policijska uprava varaždinska. 

Muškarac starosti 38 godina upravljao je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila tehnički neispravnim biciklom, na kojem ne radi prednje i zadnje svjetlo, bez reflektirajućeg prsluka ili drugom reflektirajućom oznakom, nepropisno južnim dijelom nogostupa ulice Franca Prešerna.

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza nije sišao s bicikla, već se nastavio kretati preko obilježenog pješačkog prijelaza, a da pritom nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom na koji se uključuje. Tom prilikom došlo je do udara prednjeg kotača bicikla u desnu bočnu stranu osobnog automobila kojim je upravljao 41-godišnjak. Od udara vozač bicikla je pao na kolnik i zadobio ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno, izvijestila je PU varaždinska.

Komentari