Pazite na brzinu u vožnji

Vozači oprez! Policija najavljuje pojačani nadzor prometa ovog tjedna

Objavljeno: 06.08.2023. 18:34

Zadnja izmjena: 07.08.2023. 07:58

Na području Policijske uprave Varaždinske, policijski službenici će od 7. do 13. kolovoza provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila, sukladno aktivnostima Europske mreže prometne policije (Roadpol).

Akcija će se provoditi na cijelom području PU varaždinske, sukladno mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s uzrokom brzine i najtežim posljedicama te na dionicama cesta gdje je učestalo kršenje prometnih propisa u vidu nepoštivanja najvećih dopuštenih brzina kretanja vozila, navode iz PU Varaždinske. 

Ističu i da će se u četvrtak, 10. kolovoza, od 10 do 16 sati provoditi ciljana akcija nadzora brzina, a dodaju još i da će se akcija provoditi istovremeno i na području PU međimurske i krapinsko-zagorske.

Nepropisna brzina i dalje je vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnih stradavanja na europskim prometnicama, a ova akcija ima za cilj pridonijeti smanjenju stradavanja sudionika u prometu i povećanju svijesti vozača o opasnostima prekoračenja propisanih zakonskih ograničenja. 

Komentari