na autocesti

Policija o jučerašnjoj nesreći u kojoj je poginula žena: Pijan vozač naletio je na zaustavljen auto

Objavljeno: 13.08.2023. 11:09

Zadnja izmjena: 13.08.2023. 11:09

Foto: Foto čitatelja

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 12. kolovoza oko 15.20 sati na autocesti A-4, smrtno je stradala jedna osoba.

Prema informacijama iz Policijske uprave varaždinske, muškarac starosti 40 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.12 promila, desnom prometnom trakom istočnog kolničkog traka autoceste iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Dolaskom na 33. kilometar autoceste, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je prešao udesno na prometnu traku za zaustavljanje vozila u nuždi.

Pritom je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je do prometne nesreće u istom smjeru upravljala 66-godišnja žena. Ona u trenutku prometne nesreće nije bila vezana sigurnosnim pojasom te je vozilom bila zaustavljena na prometnoj traci za zaustavljanje vozila u nuždi. Od siline udara, vozilo 40-godišnjaka je odbačeno udesno i prednjim desnim bočnim dijelom udarilo u zaštitnu metalnu ogradu pri čemu je odbačeno ulijevo te prednjim dijelom vozila udarilo u desni bočni dio osobnog vozila vozačice.

Nesretna je vozačica je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu događaja, a smrt je konstatirao liječnik ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Također, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 40-godišnji vozač te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Na mjesto događaja izašao je dežurni državni odvjetnik koji je prisustvovao obavljanju očevida. Tijelo stradale žene je prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin, gdje će se provesti obdukcija. Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, nastavljaju kriminalističko istraživanje za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu. Promet istočnim kolničkim trakom autoceste se za vrijeme trajanja očevida odvijao otežano, lijevom prometnom trakom uz regulaciju policijskih službenika.

Komentari