Policija traga za osobom koja je u Međimurju izazvala pet požara

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 26.07.2013. 21:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija,Wikipedia

U izvanrednom priopćenju poslanom u večernjim satima 26. srpnja PU međimurska javlja o nizu namjerno izazvanih požara.

Prvi požar buknuo je danas oko 2:30 sata, u poljskom predjelu zvanom Grabanice iza obiteljske kuće u Ivanovcu, nepoznati počinitelj zapalio je bale sijena, slame, sjenaže i kukurozovine, zbog čega je izgorjelo nekoliko stotina bala, a dio nagorio.
Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovec.
Materijalna šteta procjenjuje se na više desetka tisuća kuna.

Također, 26. srpnja oko 2:30 sata, u Ivanovcu, u Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj zapalio je spremište alata uslijed čega se požar proširio na garažu. U požaru je izgorio sav inventar, bicikli, cirkular, čekićar, ručni alat, te dresovi i lopte.  
Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovec.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina tisuća kuna.

Ubrzo nakon toga oko 4:00 sata, u Štefancu, u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj zapalio je stražnji dio štaglja. U požaru su nagorjele drvene daske štaglja, te cirkular sa elektromotorom i blanjalice sa elektromotorom.
Požar su ugasili ukućani.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Isto, 26. srpnja oko 4 sata, u polju iza obiteljske kuće u Štefancu, u Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj zapalio je sjeno i slamu. U požaru je izgorjelo nekoliko tisuća bala, te drvena nadstrešnica.
Požar su lokalizirali pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovec.
Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetka tisuća kuna.

Tijekom noći s 25. na 26. srpnja, u Štefancu, u Ulici braće Radić, na stražnjem dijelu dvorišta iza štaglja nepoznati počinitelj zapalio je kružnu pilu (cirkularu). U požaru je djelomično nagorjela kružna pila i dio dasaka na štaglju.
Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Na sva navedena požarišta izašla je Inspektorica zaštite od požara, koja je utvrdila da je uzrok svih navedenih požara poduzeta ljudska radnja.

Policija za nepoznatim počiniteljem intenzivno traga, te nadalje moli sve građane koji imaju bilo kakva saznanja o požarima, neka se jave najbližoj policijskoj postaji ili na broj telefona 192.

Komentari