Požar skrivio zaposlenik HŽ-a: Šteta se procijenjuje na nekoliko milijuna kuna!

Objavljeno: 20.07.2012. 11:40

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Varaždinska policija osnovano sumnja da je požar u kojem je jučer izgorjelo skladište jedne trgovine u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu skrivio zaposlenik Hrvatskih željeznica (46) koji je uz prugu koja se nalazi samo nekoliko metara od spomenutog skladišta spaljivao kartonsku ambalažu.

>> Ugašen požar u Zagrebačkoj: Prilikom gašenja ozlijeđen vatrogasac!

Požar u skladištu trgovine u Zagrebačkoj ulici buknuo je jučer oko 8 sati ujutro, a vatrogasci su se više od četiri sata borili sa vatrenom stihijom pri čemu je jedan od njih lakše ozlijeđen.

Očevidom koji su obavili u suradnji sa inspektorom za zaštitu od požara i eksplozija, varaždinski su policajci utvrdili da je požar izazvan otvorenim plamenom koji je počeo sa vanjske strane zida ograde uz željezničku prugu, nakon čega se proširio na PVC pokrov montažnog spremišta te dalje na zidani dio objekta koji je na kraju gotovo u potpunosti izgorio.

Nakon očevida, varaždinski su policajci obavili niz obavijesnih razgovora te utvrdili sumnju da je požar počeo kada je zaposlenik HŽ-a (46) prilikom obavljanja službe uz obližnju željezničku prugu, zapalio odloženu kartonsku ambalažu.

Pri tome nije bio dovoljno pažljiv te je vatra nekontrolirano proširila na skladišni i prodajni prostor trgovine pri čemu je nastala šteta koja se procijenjuje na čak nekoliko milijuna kuna.

Protiv spomenutog zaposlenika HŽ-a bit će podnesena kaznena prijava zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz nehaja.

Osumnjičeni će biti priveden Općinskom državnom odvjetniku na saslušanje. 

Komentari