Poznati uzroci nesreće u Nedeljancu u kojoj je stradao biciklist i razbijena tri vozila

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 29.06.2015. 10:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Kako smo već izvjestili, jedna je osoba ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 26. lipnja, oko 13 sati u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu...

>>FOTO Biciklist ozlijeđen, u prometnoj nesreći kod Nedeljanca sudjelovali kombi i osobno vozilo

Nakon obavljenog očevida, policijski službenici utvrdili su da je muškarac starosti 31 godinu upravljao teretnim vozilom iz smjera Varaždina prema Vidovcu. Zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, u jednom je trenutku prešao u desno na sjevernu biciklističku traku gdje je prednjim desnim dijelom vozila udario u stražnji lijevi dio osobnog vozila.

Spomenuti automobil je 39-godišnji vozač nepropisno zaustavio na  biciklističkoj traci. Od siline udara zaustavljeno osobno vozilo je odbačeno prema naprijed  gdje je prednjim dijelom udarilo u prednji kotač bicikla kojim je iz suprotnog smjera biciklističkom trakom upravljao 58-godišnjak.

Uslijed udara biciklist je pao na prednje vjetrobransko staklo, te potom na kolnik, pri čemu je ozlijeđen. Osobno vozilo je nakon toga odbačeno na bankinu te je stražnjim bočnim dijelom udarilo u osobno vozilo vlasništvo 31-godišnjaka, koje je bilo parkirano na zelenoj površini uz biciklističku traku.

Ozlijeđeni vozač bicikla je prevezen u Opću bolnicu Varaždin gdje mu je pružena medicinska pomoć.

Komentari