Prevarantu iz Topličice Luki Blanuši određen pritvor zbog opasnosti od bijega

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 11.02.2015. 16:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: facebook

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje Luke Blanuše iz Topličice zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u produljenom trajanju...
 

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak od rujna do prosinca 2014. na području Varaždina i Koprivnice prikazivao većem broju osoba da će im po povoljnoj cijeni i u kratkom roku nabaviti kućanske aparate i bijelu tehniku te televizore, igraće konzole i mobitele. To nije namjeravao učiniti, no oni su mu povjerovali i na njegov zahtjev unaprijed davali novac koji je zadržao za sebe, a oštećenicima nije ništa isporučio.

- Osnovano se sumnja i da je neistinito predočio jednom oštećeniku da će kupiti njegov skuter i ishodio od njega da mu preda skuter u posjed, ali nakon toga nije platio oštećeniku dogovorenu cijenu niti mu vratio skuter. Na opisane načine osumnjičenik se nepripadno okoristio za više od 88,000 kuna - ističe Državno odvjetništvo.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je djelomično usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od bijega, dok nije prihvatila prijedlog da se istražni zatvor odredi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Državno odvjetništvo je podnijelo žalbu protiv takve odluke sutkinje istrage.

Više o prevarama Luke Blanuše pročitajte u etjedniku.

Komentari