Dvoje poginulih u prometnoj u Štefancu: Autom sletjeli s ceste i zabili se u kuću

Objavljeno: 01.08.2012. 08:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Foto: PU varaždinska

Dvije su osobe poginule u stravičnoj prometnoj nesreći koja se u noći sa utorka na srijedu dogodila u mjestu Štefanec kraj Varaždina.

Automobilom su velikom brzinom sletjeli s ceste, preletjeli dvorišnu ogradu obiteljske kuće i velikom silinom udarili u stablo pa zatim i u zid kuće.

- Od udara se zatresla cijela kuća i u prvi mah sam pomislio da je potres. Svi u kući su odmah bili na nogama. Kad smo izašli van, imali smo što vidjeti - pred ulaznim vratima kuće nalazio se potpuno smrskani automobil. Unutra su bila dva muškarca kojima nije bilo spasa - ispričao nam je gospodin u čijem dvorištu se dogodila tragedija.

Desetak minuta nakon 2 sata u noći, u vrijeme dok su svi u kući čvrsto spavali, vozač Volkswagen Passata je pri velikoj brzini u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem.

Automobil je zahvatio bankinu i skrenuo u jarak kraj ceste te se nastavio nekontrolirano kretati velikom brzinom još nekoliko metara i onda se, na mjestu gdje jarak završava, vinuo u zrak, preletio dvorišnu ogradu i udario u stablo, stari bor, koje se od siline udara srušio, a automobil se odbio u zid kuće.

U automobilu su se nalazila dva muškarca starosti 36 i 22 godine. Obojica su na mjestu poginuli.

- Nema sumnje da je vozio jako, jako brzo. Auto je preletio barem metar iznad ograde, a od siline udara se stari bor jednostavno srušio i još je imao dovoljno snage da prođe desetak metara kroz dvorište i izbije prozor podrumske prostorije - kaže vlasnik kuće.

Vozač i 22-godišnji putnik iz vozila od zadobivenih su ozljeda preminuli na mjestu događaja. Smrt je konstatirala liječnica Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Varaždin, a zamjenik Županijske državne odvjetnice u Varaždinu odredio je obdukciju preminulih.

Obdukcijom bi se trebalo potvrditi i je li vozač u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola. Poginuli muškarci su navodno viđeni kako konzumiraju veće količine alkohola u kafiću na obližnjoj benzinskoj postaji tako da je moguće da je nesreći, osim brzine, kumovao i alkohol. 

Komentari