Prometne nesreće u Donjem Knegincu i Strmcu Podravskom

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.12.2013. 14:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

U srijedu, 25. prosinca u 5.25 sati, u mjestu Donji Kneginec, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 26 godina, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.27 g/kg, te u vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom.

Upravljao je Ulicom grada Verone u Industrijskoj zoni Kneginec, gdje je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila stanju i uvjetima na kolniku u kočenju sletio van kolnika na nasip i zatim u korito rijeke Plitvice, gdje se vozilom prevrnuo na krov.

Teške tjelesne ozljede je zadobio vozač, dok je dvoje 20-godišnjih putnika zadobilo lakše tjelesne ozljede. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin.

U srijedu, 25. prosinca oko 22.55 sati, dogodila se prometna nesreća u naselju Strmec Podravski, u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg i pod izrečenom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja, vozilom je upravljao muškarac starosti 30 godina.

Upravljao je ulicom Braće Radić u smjeru Donjeg Vratna, gdje je uslijed nekretanja vozila sredinom obilježene prometne trake sišao vozilom udesno na šljunčanu površinu, gdje je došlo da zanošenja
vozila, te u pokušaju izravnavanja vozila izgubio je nadzor nad upravljačem vozila.

U bočnom zanošenju vozila potom je udario u drveni stup električnog voda, te u živu gradu okućnice u vlasništvu 40-godišnjakinje.

Ozljede je zadobio vozač osobnog vozila, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede su mu okvalificirane kao lake tjelesne ozljede.

Komentari