Prometne nesreće u Dubovici, Varaždinu, Ljubešćici i Petrijancu

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 01.07.2013. 18:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:31

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 9 prometnih nesreća i to pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, izvijestila je PU varaždinska.

U subotu, 29. lipnja oko 4:30 sati u Dubovici, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 19-godišnjak. On je upravljao motociklom prije stjecanja prava, iz smjera Velikog Bukovca.

Zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika, u oštrom desnom zavoju sletio je motociklom van kolnika na zemljanu površinu. Tom je prilikom ozlijeđen, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede za sad nisu okvalificirane.

U subotu, 29. lipnja oko 22:15 sati u ulici Braće Radića u Varaždinu dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 30 godina upravljao je neregistriranim motociklom pod utjecajem alkohola od 1.52 g/kg iz smjera Nedeljanca.

Zbog nedržanja potrebitog bočnog razmaka prilikom pretjecanja, bočnim djelom motocikla udario je u stražnji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 45-godišnjakinja. Od siline udara motociklista je izgubio ravnotežu i pao na kolnik, dok je motocikl odbačen u lijevo na suprotnu stranu kolnika, gdje je u bočnom klizanju kotačima udario u prednji dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 53-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći ozlijeđen je 30-godišnji vozač motocikla kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 30. lipnja oko 6:30 sati u Zagrebačkoj ulici u Ljubešćici dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 72 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždinskih Toplica prema Novom Marofu. U jednom je trenutku vozilom prešao na lijevu stranu i zahvatio bankinu, nakon čega je prednjim djelom vozila udario u stupić, a potom i propusni betonski most.

Uslijed udara vozilo se zarotiralo i prevrnulo na krov. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici, dok će se njegove ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 28 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 30. lipnja u 2:45 sati u ulici Vladimira Nazora u Petrijancu. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.63 g/kg iz smjera Gornjeg Vratna prema Varaždinu.

Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uslijed utjecaja alkohola te nekretanja sredinom obilježene prometne trake, vozilom je sišao u lijevo na bankinu gdje je prednjim desnim djelom vozila udario u ogradu kuće. Prilikom udara vozilo je probilo ogradu te se prevrnulo na krov. Ozlijeđenom je muškarcu medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin.

Komentari