Prometnu nesreću u Međimurju sa šestero ozlijeđenih izazvao srndać

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 20.01.2014. 11:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je ukupno 5 prometnih nesreća, od čega su 3 s ozlijeđenim osobama u kojima je 1 osoba teško ozlijeđena i 7 osoba lakše, te su se dogodile 2 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

U nedjelju, 19. siječnja oko 16.55 sati, na dionici državne ceste između mjesta Čakovec i Štefanec dogodila se prometna nesreća u kojoj je divljač (srndać) pri pokušaju prelaska kolnika udario u osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka, s kojim je upravlja 30-godišnjakinja iz Brezja, radi čega je ona zaustavila svoje vozilo, a iza nje su se zaustavila još dva osobna automobila.

>>U prometnoj nesreći u Međimurju ozlijeđeno šest osoba
 
Na zaustavljena vozila svojim je osobnim vozilom uslijed brzine neprilagođene uvjetima (slaba vidljivost, mokar kolnik) naletio 43-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Savske Vesi, i udario u stražnji dio posljednjeg zaustavljenog vozila, te ga odbacio prema naprijed uslijed čega je ono udarilo u vozilo ispred sebe.

Nakon toga na istu kolonu svojim je vozilom naletio i 48-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih iz Male Subotice, koji također brzinu kretanja nije prilagodio stanju ceste, vidljivosti, atmosferskim prilikama i gustoći prometa i svojim  vozilom udario u  stražnji dio četvrto zaustavljenog osobnog vozila.

U Županijskoj bolnici Čakovec ozlijeđenim sudionicima prometnih nesreća pružena je liječnička pomoć, te je utvrđeno da je šest osoba lakše ozlijeđeno, a jedna od njih zadržana je na liječenju.

Protiv dvojice vozača podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu. Radi prometne nesreće je u vremenu od 17.30 do 19.15 sati državna cesta od Čakovca do Štefanca bila zatvorena, a sav promet odvijao se obilaznim pravcima.

Također u nedjelju, 19. siječnja oko 13.50 sati, u Hlapičini, dogodila se prometna nesreća u kojoj 21-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, iz Murskog Središća, brzinu kretanja nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, kolnik mokar), zbog čega je izlaskom iz zavoja u zanošenju vozilom sišla izvan kolnika i udarila u ogradu dvorišta kuće.

U nastavku kretnja vozilo je udarilo u bicikl s kojim je nogostupom, u pratnji majke, upravljalo dijete  i odbacilo ga na travnatu površinu. Nakon prometne nesreće ozlijeđeno dijete vozilom Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije prevezeno je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđeno pa je zadržano na liječenju. Protiv vozačice osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari