Provala u Svetoj Mariji, otkriveni provalnici iz G. Kuršanca i Čakovca

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 13.08.2013. 16:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U razdoblju od 9. do 12. kolovoza, u Svetoj Mariji, u Dravskoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u objekte poduzeća, odakle je ukrao električnu brusilicu, bušilicu, dijelove aparata za zavarivanje i produžni kabel, izvijestila je PU međimurska.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Međimurska policija ujedno je dovršila kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je dijete s područja Međimurske županije počinilo dva kaznena djela "teške krađe".

Policija je utvrdila da je 1. kolovoza od 17:15 do 19:15 sati, kod jezera u Gornjem Kuršancu, navedeno dijete provalilo u osobni automobil, vlasništvo muškarca iz Varaždina, odakle je ukralo žensku i mušku torbicu gdje su se nalazili osobni dokumenti, bankomat kartice i mobilni telefon. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Također, 3. kolovoza od 15:50 do 21:15, u blizini željezničkog mosta u Gornjem Kuršancu, dijete je provalilo u osobni automobil, vlasništvo muškarca iz Varaždina, odakle je ukralo auto-radio, ribički štap i fotoaparat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su tešku krađu iz skladišta privatnog poduzeća u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu, s 9. na 10. kolovoza, počinila trojica muškaraca, starosti 31, 36 i 42 godine iz Pribislavca.

Oni su demontirali i ukrali elektromotor i pužnicu te poduzeće oštetili za više tisuća kuna, a protiv njih podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari