Provale u Beretincu, Apatiji, Vrtlinovcu, Nedeljancu i Var. Toplicama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 21.10.2013. 15:42

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: ilustracija

Varaždinska je policija izvijestila o više provala koje su se proteklih dana dogodile na varaždinskom području, kao i o otkrivanju počinitelja krađe iz kioska u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom, zbog sumnje da je u noći 17./18. listopada, provalio u kiosk u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, vlasništvo poduzeća iz Zagreba.

Tom je prilikom otuđio veće količine raznih cigareta, alkoholnog i bezalkoholnog pića, te drugih artikala. Pretragom osobnog vozila kojim se navedeni koristi, pronađeni su otuđeni predmeti. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo teške krađe.

Od 16. do 18. listopada, nepoznati je počinitelj provalio u drvenu ostavu vikend kuće u ulici Braće Radića u Beretincu, vlasništvo 51-godišnjaka, te otuđio motorni trimer, električne bušilice, ručnu kružnu pilu i drugo. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U petak, 18. listopada u poslijepodnevnim satima, nepoznati je počinitelj ušao u kuću u Apatiji, vlasništvo 82-godišnjakinje, te otuđio iznos od preko deset tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.

Od 12. do 19. listopada, nepoznati je počinitelj provalio u vikend kuću u Vrtlinovcu, vlasništvo 54-godišnjaka, te otuđio plinsku bocu i alkoholna pića. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi više stotina kuna. Protiv nepoznatog počinitelja će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U subotu, 19. listopada od 7:40 do 16 sati, nepoznati je počinitelj provalio u kuću u Varaždinskoj ulici u Nedeljancu, vlasništvo 37-godišnjakinje, te otuđio zlatni nakit, mobitel i video kameru. Materijalna se šteta procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

U nedjelju, 20. listopada u prijepodnevnim satima, na parkiralištu mjesnog groblja u Varaždinskim Toplicama, nepoznati je počinitelj provalio u parkirani osobni automobil kojim se koristi 42-godišnjakinja, te otuđio žensku torbu. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju mjere i radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari