Ravnateljica Prve gimnazije o tučnjavi na Partizanu: Sve počinje u obitelji!

Objavljeno: 11.05.2015. 13:44

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Dina Vinceković

Na varaždinskom "Partizanu" u petak je došlo do tučnjave koja je ovih dana izazvala iznimnu pozornost varaždinske javnosti, a u kojoj je ozlijeđen učenik Prve varaždinske gimnazije Teodor M.

>>Užas na "Partizanu": Danas poslijepodne grubo pretučen srednjoškolac

>>Žrtva bogatih sinčića na "Partizanu": Pretukao me samo zato što nisam stišao Jelenu Rozgu

Kontaktirali smo stoga Janju Banić, ravnateljicu Prve varaždinske gimnazije, koja je i sama posjetila manifestaciju "Sportski dan", nakon koje je došlo do incidenta u kojem je jedan od srednjoškolaca ozlijedio Teodora M. iz razloga što mu se nije sviđao njegov glazbeni ukus.

Ravnateljica incidentu sama nije svjedočila, a u svojoj izjavi dodatno je upozorila na ponašanje srednjoškolaca.

- Na žalost takve stvari se događaju. Osobno nisam vidjela incident već mi je on prepričan pa ga ne mogu komentirati - rekla je Banić, istaknuvši da škola ne može previše učiniti kad je u pitanju nasilničko ponašanje srednjoškolaca.

- Nasilničko ponašanje je postala subkultura i kad se to pomiješa s alkoholom događaju se takve stvari. Sve počinje u obitelji, a škola može biti samo mali korektivni faktor. Roditelji su ti kojima djeca na oči dolaze pijana, dok im u školi to nije dozvoljeno. Djeca danas samo traže svoja prava, a obveze zanemaruju - dodala je Banić.  

Teodora M. ozlijedio je učenik jedne varaždinske privatne srednje škole pa smo također kontaktirali ravnateljicu te škole i tražili je za komentar.

- Budući da se događaj koji opisujete dogodio nakon nastave i izvan radnog vremena škole to nema nikakve veze s našom školom. S obzirom na sve do sada dostupne informacije, smatramo kako škola nema nikakvih razloga poduzimati bilo kakve mjere sankcioniranja jer postoje nadležne institucije koje se time bave - ističe ravnateljica iz jedne od privatnih varaždinskih srednjih škola.

Komentari