Buran vikend

S 1,28 promila prešao na suprotnu traku i naletio na vozačicu u Donjoj Voći

Objavljeno: 18.04.2016. 13:39

Foto: ilustracija

U Donjoj Voći u subotu, 16. travnja oko 22 sata u prometnoj nesreći ozlijeđena 31-godišnjakinja.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.28 promila lokalnom cestom iz smjera županijske ceste 2056 u smjeru Fotez Brijega. Ulaskom u lijevi zavoj vozilom se nije kretao što bliže desnom rubu kolnika, te je prešao vozilom na lijevu stranu, gdje je prednjim dijelom vozila naletio na prednji dio vozila kojim je upravljala iz suprotnog smjera 31-godišnjakinja. Ozlijeđenoj vozačici je medicinska pomoć od strane liječnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije pružena na mjestu događaja i ozljede su joj okvalificirane kao lakše.

Prometne u Martijancu i Sračincu

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 17. travnja oko 15 sati u Martijancu. Vozilom je upravljala 21-godišnjakinja u smjeru Varaždina, te je započela radnju skretanja u lijevo prema mjestu Gornji Martijanec, a nije se uvjerila da tu radnju može učiniti bez opasnosti za ostale sudionike u prometu, vodeći računa o položaju svojeg vozila i vozila iza sebe, a kojim je iza u istom smjeru upravljao 38-godišnjak. U trenutku skretanja, isti je započeo pretjecati vozilo ispred preko uzdužne pune linije na kolniku kojoj prilikom je došlo do udara vozila i slijetanja vozila u dvorišnu ogradu. Ozlijeđenoj vozačici je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U petak, 15. travnja u 7.40 sati u Sračincu se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. muškarac starosti 35 godina je upravljao osobnim vozilom Varaždinskom ulicom iz smjera Petrijanca u smjeru Varaždina, te je zbog ne držanja potrebitog razmaka iza drugog vozila pri vožnji u slijedu prednjim djelom vozila udario u zadnji dio vozila kojim je ispred upravljao 39-godišnjak. Isti je ispred vozilom usporavao zbog nailaska na vozilo ispred koje je skretalo u lijevo. Ozljede je zadobio vozač starosti 39 godina, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Nakon pružene liječničke pomoći sa lakšim tjelesnim ozljedama isti je pušten kući.

Komentari