S 3,43 promila udario biciklista na biciklističkoj stazi i pobjegao

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 28.11.2013. 11:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 27. studenog oko 16:50 sati u Miškininoj ulici u Varaždinu, ozlijeđene su dvije osobe, izvijestila je PU varaždinska.

Muškarac starosti 47 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 3.43 g/kg Miškininom ulicom u smjeru Trnovca. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom sišao u desno na biciklističku traku, gdje je desnim bočnim dijelom vozila udario u stražnji dio bicikla, kojim je bez upaljenih svjetala upravljao 44-godišnjak.

Od siline udara, biciklist je pao na kolnik, dok se vozač osobnog vozila nastavio kretati vozilom u smjeru Trnovca, napustivši mjesto događaja. Pritom je vozilom sišao van kolnika u desno, na zelenu površinu, gdje je prednjim dijelom udario u smjerokazni stupić, nakon čega se zaustavio.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba sudionika, te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari