Sedmero ozlijeđenih na međimurskim cestama tijekom vikenda

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 27.01.2014. 17:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije dogodilo se 10 prometnih nesreća, od čega 3 sa ozlijeđenim osobama, u kojima je troje sudionika teže ozlijeđeno, a 4 lakše, te 7 prometnih nesreća sa materijalnom štetom, izvijestila je Policijska uprava međimurska.

U petak, u 6:50 sati na županijskoj cesti između Murskog Središća i Hlapičine desila se prometna nesreća u kojoj 53-godišnja vozačica osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Murskog Središća kretanje vozila nije prilagodila osobinama i stanju ceste (zavoj, mokri kolnik) i atmosferskim prilikama (snijeg).

Zbog toga je u desnom zavoju izgubila nadzor nad vozilom i djelomično prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udarila u prednji lijevi dio osobnog automobila kojim je iz suprotnog smjera upravljala 44-godišnjakinja iz Leskovca.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 53 godišnja vozačica i dvije putnice iz njezinog vozila, dok je jedna putnica teže ozlijeđena i nakon liječničkog pregleda zadržana je na liječenju u Županijskoj bolnici Čakovec. Protiv 53-godišnjakinje će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu. Zbog prometne nesreće tom je cestom obustavljen sav promet u vremenu od 7 do 8:50 sati.

U petak oko 13:40 sati na županijskoj cesti između naselja Čehovec i Prelog 42-godišnji vozač osobnog automobila iz Čehovca brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju ceste (kolnik prekriven ugaženim snijegom) te atmosferskim prilikama (snijeg), zbog čega je na ravnom dijelu ceste izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom.

Pritom je došlo do zanošenja vozila na kolniku i udara desnom bočnom stranom vozila u lijevu bočnu stranu bicikla kojim je iz suprotnog smjera uz desni rub kolnika upravljala 55-godišnjakinja iz Preloga. Nakon udara došlo je do silaska automobila, vozačice bicikla i bicikla izvan kolnika na poljoprivrednu površinu. Vozačica bicikla je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec  gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđena, te je zadržana na liječenju. Protiv  42-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu oko 21:20 sati na državnoj cesti kod naselja Štefanec dogodila se prometna nesreća u kojoj je 28-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Orehovice, upravljajući u vrijeme dok je u krvi imao alkohola od 1,74 g/kg, u desnom zavoju vozilom prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Prednjim dijelom vozila udario je u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 41-godišnjak iz Vratišinca. Oba vozača su nakon prometne nesreće vozilom Zavoda za hitnu medicinu prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je 41 godišnjak lakše ozlijeđen, a 28-godišnjak teže i zadržan je na liječenju. U svezi prometne nesreće podnijet će se Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama, koje su se dogodile tijekom vikenda, su neprilagođena brzina u 5 slučajeva, te nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, nepropisno uključivanje u promet i oduzimanje prednosti prolaska.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu u količini od 1,74.g/kg utvrđena je kod 28.-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće kod Štefanca.

Prema izvješću PU međimurske, tijekom proteklog tjedna zabilježeno je 16 prometnih nesreća, od čega 5 sa ozlijeđenim osobama i 11 sa materijalnom štetom. Najveći broj, njih 8, desio se u petak.

Komentari