policija ukazuje na neodgovornost

Isplivali detalji o samoubojici iz Varaždinskih Toplica - obiteljski nasilnik puštan na slobodu!

Objavljeno: 08.11.2016. 18:15

Zadnja izmjena: 08.11.2016. 19:56

Kako piše Sindikat policije Hrvatske, za jučerašnju tragediju u varaždinskim Toplicama koja se dogodila oko 17.30 sati, odgovoran je višestruko prijavljivani i prepraćivani obiteljski nasilnik. Njega je policija 1. i 3. studenog ove godine dovodila na sud, a suci su ga puštali na slobodu.

Jutros smo istražili i o što o njemu znaju stanovnici Varaždinskih Toplica:

Do tragedije je pak došlo, kao što je već poznato, kad je 53-godišnjak, u stanu u kojem je boravio, otvorio dovod plina i namjerno izazvao eksploziju, pri čemu je i ozlijeđeno troje građana, dok je sam počinitelj kasnije pronađen mrtav.

>>53-godišnji samoubojica stoji iza jučerašnje eksplozije plina u Varaždinskim Toplicama

>>FOTO/VIDEO: EKSPLOZIJA U V. TOPLICAMA: Jedna osoba poginula, a više ozlijeđeno

- Samo zahvaljujući hrabroj i pravovremenoj reakciji naših kolegica i kolega koji su zatvorili promet, evakuirali građane i zatvorili dovod plina s vanjske strane zgrade, spriječena je još veća tragedija i stradavanje građana. Nažalost, tom prigodom je ozlijeđen i naš kolega i član, kojem ovim putem želimo uspješan i brz oporavak, kao i ostalim ozlijeđenim građanima - izjavili su iz Sindikata policije Hrvatske.

U priopćenju su i ukazali na često olako i neodgovorno puštanje na slobodu nasilnika koje policija dovodi na sudove, naglašavajući da se i sami zapitaju o učinkovitosti pravne države.  

Sindikat policije Hrvatske izrazio je zahvalnost policijskim službenicima Policijske postaje Novi Marof koji su jučer svojim pravodobnim postupanjem spriječili još veću tragediju. 

Komentari