Skupina Roma napala i pretukla policajce

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 18.02.2014. 15:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija

Jučer, 17. veljače, oko 16 sati u romskom naselju pored Pribislavca, došlo je do napada na policijske službenike tijekom redovitog postupanja, pri čemu su najmanje trojica policajca zadobila tjelesne ozljede.

Spomenuti događaj potvrđen nam je iz PU međimurske, a o svemu će se više znati nakon policijskog postupanja koje je u tijeku.

Kako doznajemo, policajci su postupali po nalogu za uhićenje i na to mjesto došli su kako bi priveli jednu osobu. U tome su, međutim, bili spriječeni napadom skupine ljudi, ali prema našim informacijama niti jedan od njih nije ozbiljnije ozlijeđen.

Vezano uz spomenuti događaj, oglasio se i Sindikat policije Hrvatske (Glavna podružnica PU međimurske) priopćenjem u kojem najoštrije osuđuju još jedan napad na policijace te traže da se poduzmu najhitnije opsežne mjere u cilju pronalaska svih počinitelja.

- Zahtijevamo da Državno odvjetnišvo za počinitelje napada zatraži obvezatan pritvor i najveće zatvorske kazne, budući da se radi o višestrukim povratnicima i višegodišnjim počiniteljima raznih kaznenih djela - stoji u njihovom priopćenju.

- Naš stav je jasan: policijski službenici koji ne mogu zaštiti sebe, ne mogu zaštiti ni građane, a stanovnici Međimurske Županije ne zaslužuju živjeti u strahu. Pzdravljamo napore u socijalnoj integraciji romske zajednice, ali smatramo da se počinitelji napada na policajce moraju najoštrije kažnjavati, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost! Kriminal je uvijek kriminal i protiv njega se moramo boriti!

Putem medija također pozivaju predstavnike romskih zajednica da svojim radom i utjecajem doprinesu poboljšanju sigurnosne situacije i olakšaju rad policije.

Komentari