Slučaj Guru: Pikl i Hančić pušteni, Marčec ostaje u pritvoru

Objavljeno: 17.02.2011. 13:23

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Andrej Švoger / CROPIX

Dvojica osumnjičenika za napad na 22-godišnjaka iz Vukanovca, koji je preminuo od ozljeda zadobivenih u tučnjavi isped narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu krajem siječnja, pušteni su iz pritvora. Prvoosumnjičeni Matija Marčec i dalje ostaje u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela za koje je osumnjičen.

Varaždinac Matija Marčec (26) i Međimurci Deni Pikl (22) i Bruno Hančić (22) okrivljeni su da su krajem siječnja ove godine ispred narodnjačkog kluba Guru u Čakovcu pretukli Tomislava Pergara (22) iz Vukanovca. Teško pretučeni mladić ostavljen je da u besvjesnom stanju leži na cesti ispred narodnjačkog kluba.

Jedna djevojka koja se tamo zatekla pozvala je Hitnu pomoć koja je prevezla teško ozlijeđenog mladića u Županijsku bolnicu Čakovec. Pergar je tijekom noći čak tri puta reanimiran, no nekoliko sati nakon što je prevezen u bolnicu podlegao je ozljedama i umro. Obdukcijom je utvrđeno da je umro uslijed šoka zbog unutarnjeg krvarenja.

Ubrzo su uhićena trojica mladića osumnjičena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa posljedicom smrti te im je određen pritvor. Pikl i Hančić pušteni su nakon što je istražni sudac Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic ispitao sve svjedoke. Njima je naime pritvor bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a obzirom da su svi svjedoci vezani uz slučaj ispitani, prestali su postojati i razlozi za određivanje pritvora pa ih je istražni sudac pustio na slobodu.

U pritvoru i dalje ostaje Varaždinac Matija Marčec (26) kojemu je pritvor određen i po osnovi mogućeg ponavljanja kaznenog djela za koje je osumnjičen. U nastavku sudske istrage u ovom slučaju slijedi stručni dio istrage u sklopu kojeg će se izvoditi vještačenja, a po mogućnosti i rekonstrukcija dramatičnih događaja koji su se dogodili 27. siječnja.


FOTO: Andrej Švoger / CROPIX



Komentari