Štefanec: Prometnu s poginulim uzrokovali alkohol i prebrza vožnja

Objavljeno: 21.07.2014. 11:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 20. srpnja oko 5:05 sati, u Ulici Zrinskih u Štefancu, dogodila se prometna nesreća u kojoj  vozač osobnog automobila, 31-godišnjak iz Pribislavca, upravljajući vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom, pod utjecajem alkohola u količini od 1,98 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama (zavoj) i vidljivosti ceste (svitanje).

>> Tragedija u Štefancu: Sletjeli s ceste i zabili se u ogradu, jedna osoba poginula

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju sišao izvan kolnika gdje je vozilom udario u betonsku ogradu, a u nastavku kretanja u metalni stup, te se ponovo vratio na kolnik, javlja PU međimurska.

Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Čakovec, i kod 53-godišnjeg putnika iz Pribislavca konstatirana smrt, dok je vozač lakše ozlijeđen.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavila je zamjenica Županijske državne odvjetnice iz Varaždina, koja je naložila sudsku obdukciju, a tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

U vremenu od 5:30 do 8:53 sati, dio državne ceste D-3 bio je zatvoren, te se sav promet bez zastoja odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Protiv 31-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda na cestama Međimurske županije dogodilo se osam prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, a jedna je lakše ozlijeđena, tri prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene, te četiri prometne nesreće sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama bile su nepropisna i neprilagođena brzina u četiri prometne nesreće, nepoštivanje prednosti prolaza u dvije prometne nesreće, nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag u jednoj prometnoj  nesreći, te ostale greške također u jednoj prometnoj nesreći.

Prisutnost alkohola utvrđena je kod tri sudionika prometnih nesreća, a najveća je, u koncentraciji od 2,68 g/kg, utvrđena kod 31-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila između naselja Macinec – Gornji Mihaljevec.

Komentari