Svjedok u slučaju Bazeni: Kuvertu sam dobivao od osoba koji su vozili gablece i predavao je čistačici

Objavljeno: 01.10.2015. 11:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Foto: ilustracija

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje u slučaju Bazeni, a ispitan je Dalibor Vujnovac koji je jedno vrijeme bio voditelj restoran na varaždinskim bazenima.

U aferi se bivšu ravnateljicu Gradskih bazena Varaždin Nataliju Žetko kao prvooptuženu, drugooptuženog Željka Čengića, trećeoptuženu Ljiljanu Golić Domislović, četvrtooptuženu Lidiju Kojdić tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, utaje poreza ili carine, krivotvorenja službene isprave te pomaganja u tim kaznenim djelima.

Državno odvjetništvo u optužnici ističe da je preko 278 studentskih ugovora pribavljeno i tako izvučeno oko 1.300.000 kuna. Također sporna su plaćanja usluga restorana novcem za koji su se izdavali paragon blokovi.

Suđenje je nastavljeno u srijedu ispitivanje Dalibora Vujnovca, nekadašnjeg konobara u restoranu Varaždinskih bazena i jedno vrijeme voditelja restorana.

Na prošlim ročištima svjedoci su isticali da su se novcem s recepcije plaćali sir i vrhnje za restoran, no Vujnovac tvrdi u njegovo vrijeme to se nije radilo.

- Kad mi se predočuje navod Štebih Ivice da je uziman novac na recepciji i radi kupnje sira, još izjavljujem da ja o tome nisam imao nikakvih saznanja, kasnije sam to čuo po pričama. U vrijeme kad sam ja bio voditelj restorana nije se uzimao novac s recepcije radi podmirenja troškova restorana - svjedočio je Dalibor Vujnovac, a dodao je da nije ništa znao i studentskim ugovorima.

- Također mi ništa nije poznato u svezi studentskih ugovora - dodao je Vujnovac koji ističe da je radio po naredbama od "gore".

-Odluke su dolazile od „gore“ a pritom mislim na Žetko koja je bila ravnateljica javne ustanove i Čengića koji je bio direktor Varaždinskih bazena. Kad nije bio prisutan Čengić odluke odnosno naloge dobivao sam i od Žetko. Za mene je radna atmosfera bila u redu, nisam upoznat sa sukobima na relaciji Žetko i Čengića - rekao je Vujnovac.

Voditelj restorana bio je ujedno zadužen i za izdvojene objekte pa tako i za ugostiteljske objekte Palača i Enter. Vujnovac je čistačici koja je čistila Enter usluge plaćao gotovinom.

- Za čišćenje prostorija ugostiteljskog objekta Palača bila je zadužena jedna gospođa. Njezin rad plaćan je tako da sam jednom mjesečno dobivao kuvertu, ne znam što se u istoj nalazilo, pretpostavljam novac, koju sam istoj predavao a vezano za njezin rad. Tu kuvertu dobivao sam od osoba koje su s varaždinskih bazena dostavljale klipiće u ugostiteljski objekt odnosno gablece po gradu. Ja ne znam od kud potječe novac za kojeg pretpostavljam da se nalazio u kuverti, dakle ne znam izvor tog novca - zaključio je Vujnovac.

Suđenje se nastavlja, a bit će napravljeno dopunsko financijsko knjigovodstveno vještačenje.

Komentari