Teška prometna nesreća u Međimurju: 50-godišnjak podletio pod vlak

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 23.02.2013. 10:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Danas, 23. veljače oko 4:50 sati, u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici na prijelazu ceste preko željezničke pruge, dogodila se teška prometna nesreća u kojoj je poginuo 50-godišnjak iz Gardinovca.

Upravljajući automobilom čakovečkih registracijskih oznaka, dolaskom do prijelaza ceste preko željezničke pruge u istoj razini nije se zaustavio pred prijelazom u trenutku kada su uređaji za zatvaranje prometa bili spušteni, a svjetlosni i zvučni znaci upozorenja uključeni, već je nastavio vožnju obilazeći dva osobna automobila zaustavljena ispred prijelaza.

Zbog toga je u njegovo vozilo udario putnički vlak koji je prometovao na relaciji Varaždin – Kotoriba. Uslijed udara vozilo je odbačeno udesno gdje je udarilo u betonsko-žičanu ogradu.

Na mjesto nesreće izašli su djelatnici Hitne medicinske pomoći Čakovec, te su utvrdili da je vozač, 50-godišnjak iz Gardinovca, nažalost, od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu prometne nesreće.

U Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je putnica iz osobnog automobila, 46-godišnjakinja iz Gardinovca, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Zbog prometne nesreće od 5:30 do 6:30 sati na dijelu državne ceste broj 3 kod prijelaza ceste preko željezničke pruge u Maloj Subotici promet se odvijao obilazno ulicama.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu.

Komentari