Teške prometne nesreće u Međimurju, smrtno stradale dvije osobe

Objavljeno: 08.09.2014. 10:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega su u dvije prometne nesreće smrtno stradale dvije osobe, dok su tri osobe teško ozlijeđene.

U subotu, 6. rujna oko 4:20 sati u Čakovcu u Ulici dr. Ivana Novaka, dogodila se prometna nesreća u kojoj vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 26-godišnjak iz Palovca, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama, vidljivosti i stanju ceste.

Zbog toga je u zavoju, u kočenju i zanošenju, sišao vozilom izvan kolnika gdje je udario u metalni stup javne rasvjete. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu međimurske županije, te je kod putnika, 21-godišnjaka iz Belice, nažalost, konstatirala smrt.

U Županijsku bolnicu Čakovec prevezeni su vozač i putnica, maloljetnica s područja Međimurske županije, kod kojih je utvrđeno da su zadobili teške tjelesne ozlijede opasne za život, zbog čega su zadržani na daljnjem liječenju.

U vremenu od 4:20 do 9:35 sati zbog očevida prometne nesreće promet kolnikom Ulice dr. Ivana Novaka bio je zatvoren za promet te se odvijao obilaznim ulicama.

Protiv 26-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 6. rujna oko 12:20 sati na državnoj cesti broj 20, između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća u kojoj se vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, 29-godišnjak iz Šenkovca, nije kretao sredinom obilježene prometne trake koja se proteže uz desni rub kolnika.

Zbog toga je u zavoju djelomično sišao izvan kolnika nakon čega je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 38-godišnjak iz Preloga, a koje je nakon udara sišlo izvan kolnika na travnatu površinu.

Na mjestu događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu međimurske županije, te je kod 38-godišnjeg vozača iz Preloga, nažalost konstatirala smrt.

U Županijsku bolnicu Čakovec prevezen je 38-godišnji putnik iz vozila kojim je upravljao 29-godišnjak, kod kojeg je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na daljnjem liječenju.

Protiv 29-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Komentari