Tijekom vikenda 12 prometnih nesreća - stradalo osam osoba

Objavljeno: 04.08.2014. 18:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo  se ukupno 12 prometnih nesreća i to osam prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometnih nesreća s materijalnom štetom, stoji u priopćenju PU varaždinske.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. kolovoza oko 14:40 sati u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Ivancu. Osobnim vozilom je upravljala 36-godišnjakinja parkirnim prostorom trgovačkog centra gdje je dolaskom do raskrižja sa Ulicom Ivana Gorana Kovačića nije zaustavila vozilo na postavljani prometni znak obaveznog zaustavljanja već je vozilom ušla u raskrižje i oduzela prednost prolaska motociklu kojim je upravljao 32-godišnjak iz smjera Ivanca u smjeru Lepoglave.

Došlo je do udara prednje strane motocikla u zadnju lijevu bočnu stranu vozila, te su vozač motocikla i 23 godišnji putnik na motociklu pali na kolnik i zadobili ozljede. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 1. kolovoza oko 15 sati u Ulici Vladimira Nazora u Ivancu. Osobnim vozilom je upravljao 43-godišnjak iz smjera Ivanca u smjeru Jerovca, gdje je u oštrom desnom zavoju zbog neprilagođene brzine stanju i osobinama ceste izgubio nadzor nad vozilom i sletio je u lijevo na nogostup i dvorišnu ogradu.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobio vozač osobnog vozila, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U petak, 1. kolovoza oko 17:15 sati dogodila se prometna nesreća u mjestu Čurilovec. Neregistriranim mopedom je upravljao muškarac starosti 45 godina pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.67 g/kg. Kretao se županijskom cestom iz smjera Kapele Kalničke u smjeru  Pišćanovca, te je mopedom sletio u jarak gdje je došlo do udara prednjeg dijela mopeda u betonski ulaz dvorišne kuće.

Isti je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 3. kolovoza oko 5 sati u mjestu Vrhovec Bednjanski. Osobnim vozilom je upravljala 39-godišnjakinja iz smjera Lepoglave u smjeru Bednje, te u desnom oštrom zavoju nije se kretala sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešla desno i prednjim je desnim i bočnim dijelom vozila naletjela na 20-godinjeg pješaka koji se kretao uz desni rub kolnika u istom smjeru, te nije imao na sebi odjeću sa reflektirajućim materijalom.

Ozljede je zadobio pješak, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 3. kolovoza oko 10:35 sati u Ludbregu. Osobnim vozilom je upravljao muškarac starosti 28 godina. Upravljao je Štrosmajerovom ulicom i dolaskom do raskrižja sa Ulicom Vatroslava Lisinskog nije svoje vozilo zaustavio na postavljani znak obaveznog zaustavljanja, te je oduzeo prednost prolaska motociklu sa kojim je Ulicom Vatroslava Lisinskog u smjeru Selnika upravljala 34-godišnjakinja.

Ista je od udarca zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 3. kolovoza oko 13:30 sati dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Mopedom je upravljao muškarac starosti 53 godine iz smjera Rivalna u smjeru Križovljana, gdje u desnom oštrom zavoju nije se držao bliže sredini kolnika uslijed čega je mopedom prešao na desnu bankinu i izgubio kontrolu nad upravljačem mopeda te pao na kolnik. Od pada je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 3. kolovoza oko 16:20 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđen muškarac starosti 29 godina. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.16 g/kg iz smjera Pece u smjeru Salinovca. U desnom zavoju zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste te gustoći prometa vozilom je prešao na lijevu prometnu traku namjenjuju za kretanje vozila iz suprotnog smjera, te je prednjim lijevim dijelom motocikla naletio na lijevi bočni dio osobnog vozila sa kojim je iz suprotnog smjera upravljala 38-godišnjakinja. 

Ozljede je zadobio vozač motocikla. Medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U nedjelju, 3. kolovoza oko 19:25 sati dogodila se prometna nesreća u mjestu Gornji Martijanec u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Biciklom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.19 g/kg i nizbrdicom upravljao 24-godišnjak iz smjera Gornjeg Martijanca u smjeru Martijanca. Izlaskom iz lijevog zavoja izgubio je kontrolu nad upravljačem i prešao u desno na zelenu površinu i sletio u vinograd.

Biciklist je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari