Tijekom vikenda čak 14 prometnih nesreća, ozlijeđeno šestero ljudi

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 15.07.2013. 12:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i deset prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U subotu, 13. srpnja oko 17:40 sati na raskrižju Varaždinske i Radovečke ulice u Radovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Muškarac starosti 50 godina upravljao je motociklom pod utjecajem alkohola od 0.60 g/kg Varaždinskom ulicom u smjeru Gornjeg Vratna.

Dolaskom do raskrižja s Radovečkom ulicom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je Varaždinskom ulicom upravljao 46-godišnjak, a koji se neposredno prije prometne nesreće uključio na kolnik Varaždinske ulice skrećući u lijevo iz Radovečke ulice. Uslijed udara vozač motocikla je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Zbog zadobivenih mu je ozljeda medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove su ozljede okvalificirane kao teške.

Također u subotu oko 12:40 sati na lokalnoj cesti između Stažnjevca i Ivanečke Željeznice, u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe.

Mađarski državljanin starosti 57 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera Ivanečke Željeznice prema Stažnjevcu. Dolaskom u blagi desni zavoj, zbog nekretanja što bliže desnom rubu kolnika, prednjom stranom vozila udario je u prednju lijevu stranu teretnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 26-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je vozač te dvojica putnika iz osobnog vozila starosti 30 i 31 godinu. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.
    
U subotu  19:30 sati u ulici Braće Radića u Varaždinu, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 22-godišnjak.

On je upravljao mopedom u smjeru Gojanca te je zbog nedržanja potrebitog razmaka pri kretanju u slijedu, prednjim lijevim djelom mopeda udario u stražnji desni dio osobnog vozila kojim je skrećući u desno u dvorište upravljao 28-godišnjak. Uslijed udara vozač mopeda je izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. U Općoj bolnici Varaždin gdje mu je pružena medicinska pomoć, njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.
    
U večernjim satima u subotu, oko 23:30 sati,  na raskrižju lokalne i županijske ceste u Natkrižovljanu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Mladić u dobi od 22 godine upravljao je osobnim vozilom lokalnom cestom. Dolaskom do raskrižja sa županijskom cestom, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevo van kolnika u cestovni jarak, gdje se vozilo prevrnulo na krov. Medicinska mu je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove su ozljede okvalificirane kao lakše.

Komentari